Smoker | Grillo - Wędzarnie | Grill | BBQ | Wyposażenie restauracji | Grille i wędzarnie ogrodowe - Smoker | Grillo - Wędzarnie | Grill | BBQ | Wyposażenie restauracji | Grille i wędzarnie ogrodowe | Zdrowe grillowanie
14468
home,page,page-id-14468,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

WITAMY

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz ciekawymi informacjami na temat grillowania.

Grillo-wędzarnie przydomowe

queen

Grillo-wędzarnie do biznesu

king

Grillo-wędzarnie na lawetach

Smoker II

15

LAT NA RYNKU

500000

POSIŁKÓW

15

MODELI

1

POZYCJA NA RYNKU

peklowanie_marynowanie_02

PEKLOWANIE

Peklowanie – to ciąg procesów technologicznych polegających na działaniu związków konserwujących na mięso w celu osiągnięcia odpowiedniej dojrzałości to znaczy: nadaniu mu odpowiedniej barwy, charakterystycznego smaku, zapachu oraz trwałości. Peklowanie polega na utracie wody i rozpuszczalnych związków chemicznych przez tkankę mięsną przy równoczesnym przenikaniu soli w głąb produktu gdzie ta sól działa bakteriobójczo. Przy 10 % roztworze soli rozwój większości bakterii gnilnych zostaje wstrzymany, ale niektóre bakterie rozmnażają się…

Więcej

WĘDZENIE

Wędzenie przeprowadza się w wędzarniach. Rodzaje wędzarń różnią się budową, przez co w różny sposób osiąga się następujące parametry: temperaturę, gęstość dymu, wilgotność powietrza, długość wędzenia, szybkość przepływu dymu. Optymalna szybkość przepływu dymu powinna oscylować w granicach –od 7 do 15m. minutę. Regulacja szybkości przepływu dymu w grillo-wędzarniach typu Smoker odbywa się za pomocą szybra na kominie. Regulacja temperatury i gęstości dymu odbywa się za pomocą szybra zlokalizowanego w drzwiczkach paleniska…

Więcej
Wędzenie 2

POZYTYWNE WALORY URZĄDZEŃ

  1. Zdrowe ekologiczne żywienie (smażenie, pieczenie beztłuszczowe)
  2. Poprawiają się walory smakowe potraw (gorące powietrze z dymem)
  3. Eliminowanie niekorzystnych reakcji w trakcie obróbki termicznej potraw (tłuszcz nie kapie bezpośrednio na żar przez co nie wytwarzają się niepożądane rakotwórcze związki szkodliwe dla zdrowia)
  4. Wielofunkcyjność urządzenia – oprócz klasycznego grilla w urządzeniu tym można prowadzić obróbkę metodą bbq a absolutnym hitem jest wędzarnia.
  5. Z tanich surowców ogólnodostępnych można zrobić produkty o niepowtarzalnym smaku – trwałe, zdrowe, dobre o niepowtarzalnym smaku i mega drogie w sklepach
  6. Stworzenie większych możliwości robienia atrakcyjnych dań we własnym zakresie, według własnych upodobań, według starych rodzinnych receptur domowych np. (wędzone szynki w całości, ryby, potrawy z dziczyzny)
  7. Atrakcyjność urządzenia (ciekawy wzór urządzeń)
  8. Trwałość urządzenia solidna ręczna robota odpowiednio dobra stal o odpowiedniej grubości
  9. Mobilność urządzenia
  10. Nowość na rynku

WIELOKROTNIE NAGRADZANY

Domowe_wedliny_1

OPINIE NASZYCH KLIENTÓW

Smoker II

SMOKER II – Dla najbardziej wymagających

SMOKER II posiada zamontowaną z przodu skrzynię, która może być używana jako chłodnia lub do przewożenia drobnego sprzętu do obsługi grilla. Urządzenie stosowane jest do obsługi dużych imprez, zużywa mało drewna. W ciągu 2-3 godzin można z tego urządzenia obsłużyć do 2000 osób. Jednorazowo można wędzić 160 szt. ryb o średniej wadze 500g, w tym samym czasie można również grillować oraz gotować na płycie paleniska. Tej wielkości ryby wędzą się ok. 1 godziny (gorące wędzenie), większe ryby odpowiednio dłużej, 2-kilogramowa ryba powinna wędzić się ok. 2-3 godzin.

Więcej

KING – Król może być tylko jeden

Urządzenie ma zastosowanie do obsługi dużych imprez. W ciągu 2-3 godzin można z tego urządzenia obsłużyć ok. 350 osób.

Jednorazowo można wędzić 70 szt. ryb o średniej wadze 350g, w  tym samym czasie można również grillować oraz gotować na płycie paleniska. Tej wielkości ryby wędzą się ok. 1 godziny, większe ryby odpowiednio dłużej, 2-kilogramowa ryba powinna wędzić się ok. 2-3 godzin.

Więcej
king_s