Grillo- wędzarnia Smoker II-500

SPECYFIKACJA

– Wysokość: 240 cm.

– Długość lawety:  50 cm.

– Szerokość lawety: 140 cm

– Waga : 450 kg.

– Szerokość grilla: 80 cm.

Grillo-wędzarnia „Smoker  W 1”  składa się z trzech elementów:

  1. Palenisko:
  • Długość : 60 cm.
  • Średnica rury: 50 cm.
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (29 cm x 58 cm)
  1. Część grillowa lub bbq:
  • Długość: 140 cm.
  • Średnica rury: 50 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: 4 x (47cm x 32cm)

   3.Wędzarnia lub BBQ:

  • Wysokość : 140 cm.
  • Szerokość: 60 cm x 60 cm.
  • Ruszt do bbq (kwadrat) : 4 x kwadrat –( 57 cm x 57 cm )
  • Pręty do wędzenia ; 2 poziomy x 5 szt.

 

Przeznaczony do pracy zarobkowej, obsługi dużych restauracji, masowych imprez wydajność:  200 – 400 porcji / godzinę. Grillo-wędzarnia posiada wędzarnię o średnicy: kwadrat 60cm x  60 cm.

Jednorazowy wsad do wędzarni: 50 kg do 60 kg. 

Ruszt do grillowania/bbq wykonany jest ze stali nierdzewnej pręt grubości : 6 mm.

 

W ramach współpracy proponujemy przeszkolenie pracowników Państwa firmy w zakresie obsługi urządzenia  w zakresie:

  1.  Peklowanie i marynowanie ryb do wędzenia, grillowania 
  2. Peklowanie i marynowanie mięs do wędzenia
  3. Wędzenie ryb, mięs różnymi metodami: na zimno, ciepło, na gorąco.
  4. Logistyka obsługi masowych imprez plenerowych.

Ekonomiczne zalety Grillo-wędzarni:  „SMOKER  W 1- 500”

1.Niskie koszty obsługi. Do obsługi grillo-wędzarni używa się niewielkie ilości drewna. W urządzeniu  „Smoker – W 1 – 500” do ciągłej pracy w czasie 12 godz. potrzebne jest ok. 0,20 m przestrzennego drewna ( tj. 15 do 20 kawałków drewna) o wymiarach (40 cm długości i średnicy 30 cm).Daje to kwotę ok. 40 PLN – jest to koszt pracy urządzenia w ciągu jednego dnia. Do rozpalania drewna używa się specjalnych ekologicznych kostek lub palników gazowych. W trakcie rozpalania pokrywa paleniska powinna być otwarta, żeby nie wydzielał się dym, po uzyskaniu żaru zamykamy pokrywę.

2.Mniejsze koszty związane z zatrudnieniem. Do obsługi imprezy na 200 osób obsługa grillo-wędzarni „Smoker  – W 1 – 500” wymaga zatrudnienia 4 osób. Przy tradycyjnych grillach 6 do 10 osób.