Grill Wędzarnia King K – 600

Specyfikacja

Grillo-wędzarnia SmokeR King K-600 składa się z trzech elementów:

Palenisko:    

  • Długość: 50 cm
  • Średnica rury: 50 cm
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (19 cm x 48 cm)

Część grillowa lub bbq

  • Długość: 128 cm
  • Średnica rury: 50 cm
  • Ruszt do grilla/bbq: 3x (48 cm x 43 cm)

Wędzarnia lub bbq:

  • Wysokość: 148 cm
  • Szerokość: 60 cm
  • Głębokość: 60 cm
  • Ruszt do bbq (kwadrat): 4 x (58 cm x 58 cm)
  • Pręty do wędzenia: 2-3 poziomy x 5 szt.

 

Opis urządzenia: Grillo-wędzarnia „King K – 600” to urządzenie wielofunkcyjne, służące do obróbki termicznej produktów – ryb, mięsa, warzyw, owoców. Elementy grilla montowane są w układzie liniowym, przypominającym kształt lokomotywy. Charakteryzują się trwałą konstrukcją. Palenisko i część grillo-wędzarni wykonane są w formie rury o średnicy- 50 cm, natomiast wędzarnia ma kształt kwadratu o wymiarach: 60 cm x 60 cm . Grillo – wędzarnia wykonana jest z blachy o grubości: 4,0 mm do 5,0 mm .

 

Specjalny stop blachy z dodatkiem węgla oraz odpowiednia grubość blachy powoduje, że ma ona takie właściwości jak szamot w kominach – pozwala to na utrzymywanie trwałej, długo utrzymującej się, stabilnej temperatury (szczególnie ważne jest to przy niesprzyjających warunkach pogodowych – wiatr, deszcz, mróz, itp.).

 

Uwaga: Grille posiadające nieodpowiednią blachę, o grubości poniżej 4 mm, nie nadają się do profesjonalnego użytku. Mają krótką żywotność, poza tym w szczególnych warunkach – deszcz, wiatr, zima, mróz – ciężko jest utrzymać reżim temperaturowy, co w efekcie ma przełożenie na jakość wędzenia, grillowania czy barbecue.

 

Ruszty w naszych urządzeniach do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej, pręt grubości – Ø 6mm. Posiadają dwa termometry w skali = F˚ i C˚.

Grillo-Wędzarnia przeznaczona jest do prac zarobkowych, biznesu, średnich i dużych restauracji, na tarasy restauracyjne, do agroturystyki, na wesela i eventy.

Urządzenie posiada moduł wędzarniczy w kształcie kwadratu o boku 60 cm – jednorazowy wsad do wędzarni od 50 do 70 kg – odpowiada to ilości ok. 120 pstrągów o wadze 0,5 kg – jednak lepsze wyniki uzyskuje się kiedy w wędzarni jest więcej przestrzeni (produkty szybciej się osuszają, a wtedy uzyskuje się ładniejszy kolor wędzenia).

Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem, w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury.

Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach:  30cm x 38 cm, służąca do postawienia garnka, patelni itp.

Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze to buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepiej suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem, tłuszcz spływa do wiaderka i dalej jest usuwany.

Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ – powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo.

Kolejną zaletą jest to, że produkty ułożone w dalszej odległości od paleniska mogą oczekiwać na wydanie do kilku godzin, nie tracąc swoich walorów smakowych.

 

Z ciekawostek:

 Spalając skrobię w palenisku np. obierki z ziemniaków –(stary sposób osuszania kominów w domu),  usuwamy związki smoliste ze ścianek wędzarni.

SmokeR King K-600 to idealny model do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, brisketu wołowego, żebra wołowego, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty,  a ponadto do wędzenia różnych produktów ryb, kiełbasy, mięsa itp. i  itp.

 

Możliwość wydania 300 porcji na godzinę – rekord 670 porcji.

 

Największe zalety Smokera typu „King” to:

1. Obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem – bezpieczeństwo

2. Do obróbki termicznej używamy suchego drewna – ekologia

3. Obróbka termiczna odbywa się poza źródłem temperatury – zdrowie

Cena

13 300,00 PLN + przesyłka (transport kurierski) 490,00 PLN
Zamów teraz: cena = 11 970,00 PLN

Dostępność

Na stanie magazynowym, w okresie sezonu czas oczekiwania może wydłużyć się do 7 dni

Zapytanie

lk.smoker@gmail.com.pl
tel. +48 607 221 623

Kategoria
Dla średniego i dużego biznesu, np. agroturystyka, wesela, eventy okolicznościowe, Grille - wędzarnie do biznesu
Tags
grill, k-600, king, smoker, wędzarnia