KS-II-400

    Specyfikacja

    Specyfikacja ogólna:

    – Wysokość: 102 cm bez rury kominowej; 198 cm z rurą kominową

    – Długość: 138 cm

    – Waga: ok. 65 kg

    – Szerokość: 65 cm rozstaw kółek, średnica rury (bbq): Ø40 cm

     

    Grillo-wędzarnia smoker „KS II – 400” składa się z trzech elementów:

    1. Paleniska  

    2. Części grillowej lub bbq + kanału dymowego

    3. Rury odprowadzającej dym – wyjmowanej

     

    Palenisko:    

    • Długość: 40 cm
    • Średnica rury: Ø40 cm
    • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm
    • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (19 cm x 38 cm)

    Część grillowa lub bbq

    • Długość: 82 cm
    • Średnica rury: Ø40 cm
    • Ruszt do grilla/bbq: 3x (28cm x 38cm)

    Rura (wymienna) odprowadzająca dym:

    • Wysokość: 96 cm
    • Średnica rury = 80 mm zakończona szyberkiem

     

    Opis urządzenia: Grill smoker „KS II – 400” – (Wersja Oryginalna)  – charakteryzuje się liniowym układem elementów, przypominającym kształt lokomotywy. Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek. Wykonany jest ze specjalnej blachy z większą domieszką węgla o grubości 4 -6 mm.

     

    Specjalny stop blachy z dodatkiem węgla oraz odpowiednia grubość blachy powoduje, że ma ona takie właściwości jak szamot w kominach – pozwala to na utrzymywanie trwałej, długo utrzymującej się, stabilnej temperatury (szczególnie ważne jest to przy niesprzyjających warunkach pogodowych – wiatr, deszcz, mróz, itp.).

     

    Uwaga: Grille posiadające nieodpowiednią blachę, o grubości poniżej 4mm., nie nadają się do profesjonalnego użytku. Mają krótką żywotność, poza tym w szczególnych warunkach – deszcz, wiatr, zima, mróz – ciężko jest utrzymać reżim temperaturowy, co w efekcie ma przełożenie na jakość wykonanych specjałów.

     

    Ruszty w naszych urządzeniach do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej, pręt o grubości – Ø 6mm.

    Grill smoker KS II 400 przeznaczony jest do użytku przydomowego lub do małych restauracje do 40 osób, na tarasy lub do agroturystyki. Grill nie posiada wędzarni. Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem, w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury. Nad paleniskiem znajduje się uchylana pokrywa, a na niej zamontowana jest półka o wymiarach:  20cm.  x  28cm., służąca do postawienia garnka, patelni, itp. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepiej suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem. Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ – powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo. Idealny do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, brisket wołowy, żebro wołowe, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty, itp.

     

    W przypadku grillo-wędzarni smoker KS II 400 istnieje możliwość dokupienia Przystawki do Wędzenia – do wyboru mamy trzy wielkości:

    –   Ø 300

    –   Ø 400

    –   Ø 500

    Dostępność

    Na stanie magazynowym

    Zapytanie

    lk.smoker@gmail.com.pl
    tel. +48 607 221 623

    Nagrody i wyróżnienia

    Kategoria
    Dla małego biznesu np. agroturystyki, Grille - wędzarnie przydomowe, Grille-wędzarnie stacjonarne