Grill Wędzarnia - Queen | SMOKER | Grille z Wędzarnią | Grille | BBQ | dla cateringu | Grille z wędzarnią | Grille ogrodowe | Wędzarnie z Grillem | Grill | BBQ | Grille przydomowe | Wędzarnie ogrodowe z grillem
15203
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15203,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Grill Wędzarnia – Queen

Specyfikacja

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość: 198 cm.

– Długość: 178 cm.

– Waga: 145 kg.

– Szerokość: 80 cm./ rozstaw kółek a średnica rury (paleniska,bbq, wędzarni) – 40 cm.

Grill – wędzarnia „Queen” składa się z trzech elementów:

  1. Paleniska.
  2. Części grillowej lub bbq.
  3. Wędzarni lub bbq.

Palenisko:

  • Długość : 40 cm.
  • Średnica rury: 40 cm.
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (19 cm x 38 cm)

Część grillowa lub bbq:

  • Długość: 85 cm.
  • Średnica rury: 40 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: (38 cm x 83 cm)

Wędzarnia / BBQ :

  • Wysokość: 128 cm.
  • Szerokość: średnica rury = 40 cm.
  • Ruszt do bbq (okrągły) : 4 x ø 38 cm.
  • Pręty do wędzenia ; 2 x 3 szt.

Opis urządzenia: Elementy grillo – wędzarni montowane są w układzie liniowym przypominającym kształt ( lokomotywy), konstrukcja stała. Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek. Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 4-5 mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonany jest ze stali nierdzewnej pręt grubości: 6 mm. Przeznaczony do użytku przydomowego, do małych i średnich restauracji, tarasy, agroturystyka – max. wydajność ok. 60 porcji /godz. Grillo – wędzarnia posiada wędzarnię o średnicy: 40 cm. Jednorazowy wsad do wędzarni: 12 do 15 kg. może to być ok. ( 30 pstrągów o wadze ok. 0,5 kg ). Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach :     20 cm x 28 cm., służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.

administrator: MLK

Dostępność

Na stanie magazynowym

Główna nagroda MEDAL MERCURIUS GEDANENSIS na targach GASTROEXPO w 2004 r organizowanych przez MTG Gdańsk

Kategoria
Grille - wędzarnie do biznesu