Grill Wędzarnia – SmokeR 600

Specyfikacja

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość: 220 cm

– Długość: 260 cm

– Waga: 650 kg

– Szerokość: 80 cm – rozstaw kółek, średnica rury (bbq): 60 cm

 

Grill – wędzarnia „SmokeR 600” składa się z trzech elementów:

1. Paleniska

2. Części grillowej lub bbq

3. Wędzarni lub bbq

 

Palenisko:    

  • Długość: 60 cm
  • Średnica rury: 60 cm
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (29 cm x 58 cm)

Część grillowa lub bbq

  • Długość: 130 cm
  • Średnica rury: 60 cm
  • Ruszt do grilla/bbq: 3x (43 cm x 58 cm)

Wędzarnia lub bbq:

  • Wysokość: 150 cm
  • Szerokość: średnica rury = 60 cm
  • Ruszt do bbq (okrągły): 4 x ø58 cm
  • Pręty do wędzenia: 2 poziomy x 5szt

 

Opis urządzenia: Grillo-wędzarnia „SmokeR – 600” jest największą grillo-wędzarnią stacjonarną. Elementy grilla montowane są w układzie liniowym, przypominającym kształt lokomotywy. Charakteryzują się trwałą konstrukcją. Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek (na zamówienie mogą być z kółkami). Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 6,2 mm.

 

Specjalny stop blachy z dodatkiem węgla oraz odpowiednia grubość blachy powoduje, że ma ona takie właściwości jak szamot w kominach – pozwala to na utrzymywanie trwałej, długo utrzymującej się, stabilnej temperatury (szczególnie ważne jest to przy niesprzyjających warunkach pogodowych – wiatr, deszcz, mróz, itp.).

 

Uwaga: Grille posiadające nieodpowiednią blachę, o grubości poniżej 4 mm, nie nadają się do profesjonalnego użytku. Mają krótką żywotność, poza tym w szczególnych warunkach – deszcz, wiatr, zima, mróz – ciężko jest utrzymać reżim temperaturowy, co w efekcie ma przełożenie na jakość wędzenia, grillowania czy barbecue.

 

Ruszty w naszych urządzeniach do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej, pręt grubości – Ø 6mm. Posiadają dwa termometry w skali = F˚ i C˚.

Grillo-Wędzarnia przeznaczona jest do prac zarobkowych, biznesu, średnich i dużych restauracji, na tarasy restauracyjne, do agroturystyki, na wesela i eventy.

Urządzenie posiada moduł wędzarniczy w kształcie kwadratu o boku 60 cm – jednorazowy wsad do wędzarni od 55 do 85 kg – odpowiada to ilości ok. 90 pstrągów o wadze 0,5 kg – jednak lepsze wyniki uzyskuje się kiedy w wędzarni jest więcej przestrzeni (produkty szybciej się osuszają, a wtedy uzyskuje się ładniejszy kolor wędzenia).

Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem, w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury.

Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach:  30cm x 38 cm, służąca do postawienia garnka, patelni itp.

Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze to buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepiej suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem, tłuszcz spływa do wiaderka i dalej jest usuwany.

Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ – powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo.

 

SmokeR 600 to idealny model do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, brisketu wołowego, żebra wołowego, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty,  a ponadto do wędzenia różnych produktów ryb, kiełbasy, mięsa itp.

 

Możliwość wydania 600 porcji na godzinę – rekord 770 porcji.

 

Największe zalety SmokeRa 600 to:

1. Obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem – bezpieczeństwo

2. Do obróbki termicznej używamy suchego drewna – ekologia

3. Obróbka termiczna odbywa się poza źródłem temperatury – zdrowie

Cena

19,800 PLN + koszty przesyłki
Zamów teraz: 17 950,00 PLN

Dostępność

Na zamówienie, czas oczekiwania 7 - 14 dni

Zapytanie

lk.smoker@gmail.com.pl
tel. +48 607 221 623

Nagrody i wyróżnienia

Kategoria
Dla średniego i dużego biznesu, np. agroturystyka, wesela, eventy okolicznościowe, Grille - wędzarnie do biznesu, Grille-wędzarnie stacjonarne
Tags
grill, wędzarnia