Wi-King I | SMOKER | Grille z Wędzarnią | Grille | BBQ | dla cateringu | Grille z wędzarnią | Grille ogrodowe | Wędzarnie z Grillem | Grill | BBQ | Grille przydomowe | Wędzarnie ogrodowe z grillem
15339
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15339,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wi-King I

Specyfikacja

Specyfikacja ogólna:
– Wysokość: z rurami kominowymi = 198cm., bez rur = 102cm.
– Szerokość: 88cm.
– Waga : 65kg.
– Długość, głębokość: 70cm.

Grillo-wędzarnia „Wi-King I” składa się z trzech elementów:
1. Paleniska,
2. Części grillowej lub bbq.,
3. Dwie rury kominowe odprowadzające dym.

1. Palenisko:

– Długość : 60cm.
– Średnica rury: 40cm.
– Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.
– Półka nad paleniskiem: 20cm x 28cm

2. Część grillowa lub bbq.

– Szerokość: 60cm.
– Średnica rury: 40cm.
– Ruszt do grilla/bbq: (38cm x 58cm)

3. Dwie rury kominowe odprowadzające dym:

– Wysokość : 60cm.
– Średnica rur = 80mm. zakończone zasuwą do regulacji temp. (szyber)

Opis urządzenia:
Grill „ Wi-King I” kolumnowy układ elementów. Podstawa to palenisko, nad paleniskiem komora grillowa lub bbq. oraz dwie rury odprowadzające dym ( kształt grilla przypomina wyglądem hełm Wikinga z rogami ). Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 4-5mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonany jest ze stali nierdzewnej pręt grubości: 6mm. Przeznaczony do użytku przy domowego, małe restauracje do 30 osób, tarasy, agroturystyka. Grill nie posiada wędzarni natomiast jest podstawą bazą do zamontowania modułów wędzarniczych – ( przystawek do wędzenia) o różnych średnicach (30cm, 40cm). Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber, do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 20cm x 28cm. służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem. Doskonale zdaje egzamin w obróbce termicznej: steków wołowych, burgerów, większych kawałków mięsa w całości, metodą BBQ.

Dostępność

Na stanie magazynowym

Nagrody i wyróżnienia

Kategoria
Grille - wędzarnie przydomowe