Wi-King 300 | SMOKER | Grille z Wędzarnią | Grille | BBQ | dla cateringu | Grille z wędzarnią | Grille ogrodowe | Wędzarnie z Grillem | Grill | BBQ | Grille przydomowe | Wędzarnie ogrodowe z grillem
15269
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15269,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wi-King 300

Specyfikacja

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość: bez przystawki = 102 cm. , z przystawkami = 198 cm.

– Długość/ głębokość: 70 cm., średnica rur – (palenisko, bbq – 40 cm), przystawki do wędzenia – 30 cm.

– Waga : 65 kg. bez przystawki, z przystawkami : 85 kg.

– Szerokość: 88 cm. bez przystawek do wędzenia; 110cm. z przystawkami

Grillo-wędzarnia „Wi-King 300” składa się z trzech elementów:

  1. Palenisko      
  2. Część grillowa lub bbq.
  3. Przystawki do wędzenia (300 mm) :

Palenisko:

  • Długość : 40 cm.
  • Średnica rury: 40 cm.
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.

Część grillowa lub bbq:

  • Szerokość: 60 cm.
  • Średnica rury: 40 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: (38cm x 58cm)

Przystawki do wędzenia (300 mm) :

  • Wysokość : 75 cm.
  • Szerokość: średnica rury = 30 cm. x 2 szt. (dwie przystawki).
  • Ruszt do bbq (okrągły) : 2 x ø 28 cm. x 2 szt (dwie przystawki).
  • Pręty do wędzenia ; 2 x 1szt. x 2 szt. ( dwie przystawki).

Opis urządzenia: Grillo-Wędzarnia „ Wi-King II 300”- charakteryzuje się układem kolumnowym elementów grilla, konstrukcja przypomina kształt (hełmu Wikinga z rogami). Podstawą jest palenisko, nad paleniskiem element stosowany do grillowania lub obróbki termicznej w systemie bbq., dwie przystawki (moduły) do wędzenia/bbq. Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości 4-5 mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej pręt grubości: 6 mm. Przeznaczony do użytku przy domowego, małe restauracje do 30 osób, tarasy, agroturystyka. W grillo-wędzarni niewątpliwą atrakcją są dwa moduły wędzarnicze o średnicy 30 cm. Jednorazowy wsad do jednej wędzarni (3 do 5 kg.) x 2 przystawki. Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 20cm x 28 cm., służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem. Jest to urządzenie wielofunkcyjne na którym można: grillować wędzić, piec, gotować, stosować obróbkę termiczną BBQ.

 

Dostępność

Na stanie magazynowym

Nagrody i wyróżnienia

Kategoria
Grille - wędzarnie przydomowe