Wi-King 400 | SMOKER | Grille z Wędzarnią | Grille | BBQ | dla cateringu | Grille z wędzarnią | Grille ogrodowe | Wędzarnie z Grillem | Grill | BBQ | Grille przydomowe | Wędzarnie ogrodowe z grillem
15272
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15272,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wi-King 400

Specyfikacja

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość: bez przystawki = 102 cm. , z przystawkami = 198 cm.

– Długość/głębokość: 70 cm.

– Waga : 65 kg. bez przystawki, z przystawką : 95 kg.

– Szerokość: 88 cm. bez przystawek do wędzenia; 130 cm. z przystawkami.

Grillo-wędzarnia „Wi-King II – 400” składa się z trzech elementów:

  1. Palenisko
  2. Część grillowa lub bbq.
  3. Przystawki do wędzenia lub komory BBQ:

Palenisko:  

  • Długość : 60 cm.
  • Średnica rury: 40 cm.
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.                 )

Część grillowa lub bbq:

  • Szerokość: 60 cm.
  • Średnica rury: 40 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: (38cm x 58 cm)

Przystawki do wędzenia lub komory BBQ:

  • Wysokość : 128 cm. x 2 szt. ( przystawki )
  • Szerokość: średnica rury = 40 cm. x 2 szt.
  • Ruszt do bbq (okrągły) : 4 x ø 38 cm. x 2 szt.
  • Pręty do wędzenia ; 2 poziomy x szt. x 2 szt.

Opis urządzenia: Grillo-Wędzarnia „Wi-King II – 400” zbudowany jest z trzech elementów w układzie kolumnowym przypominającym kształt (hełmu Wikinga z rogami). Podstawą jest palenisko, nad paleniskiem komora (element) do grillowania lub BBQ z boku montowane dwie przystawki do wędzenia . Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 4 – 5 mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej pręt grubości : 6 mm. Przeznaczony do użytku przy domowego, małe, średnie restauracje do 60 osób, tarasy, agroturystyka. Grillo-wędzarnia posiada dwa moduły wędzarnicze o średnicy 40 cm. Jednorazowy wsad do wędzarni (6 do 8 kg) x dwie przystawki. Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 20cm x 28 cm. służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.

 MLK

Dostępność

Na stanie magazynowym

Nagrody i wyróżnienia

Kategoria
Grille - wędzarnie przydomowe