Smoker
Smoker II
Smoker I
King
King
Queen
 Queen
Prince
Prince
Grillo-kominek
KS-1-400
KS-1-400
KS-2-400
KS-2-400
KS-3-500
KS-3-500
Akcesoria

Czekamy na Twoje przepisy!

Postaramy się aby dział ten stale powiększał się o najciekawsze przepisy na potrawy przygotowywane za pomocą naszych grillo-wędzarni. Zapraszamy do częstych odwiedzin i współtworzenia działu. Czekamy na Państwa przepisy!

Produkty:
  • świeże mięso z szynki wieprzowej ok. 5kg
  • 50dag. peklosoli
  • po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • sznurek do wiązania szynek

Sposób przyrządzania: szynkę umyć, dobrze wychłodzić, przyprawy zmiażdżyć i zmieszać z peklosolą, wetrzeć w mięso. Mięso nie wysłodzone nie chłonie soli i szybko się psuje. Dalej ułożyć natartą szynkę w kamionkowym (lub ze stali nierdzewnej) naczyniu, przycisnąć drewnianym czystym denkiem, obciążyć odważnikiem. Peklować mięso w chłodnym pomieszczeniu w temperaturze od 4C- 8C przez 3-4 tygodnie, przewracając mięso co dwa dni. Zapeklowaną szynkę opłukać i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin.

Wędzenie: szynkę zasznurować i obsuszyć przez jeden dzień, a następnie zawiesić do mobilnej Grillo-Wędzarni do wędzenia. Wędzenie zimne powinno przebiegać w dymie o temperaturze 22C i musi trwać znacznie dłużej niż wędzenie gorące. Nasza szynka powinna być odymiana 2-3 razy dziennie z dość długimi przerwami przez 6 dni. Tak wędzona szynka jest trwalsza i smaczniejsza niż wędzona na gorąco.

Najlepsze przepisy na potrawy z grillo-wędzarni

Specjalnie dla Państwa prezentujemy najlepsze przepisy na dania rybne i tradycyjne, które można przygotować w naszych grillo-wędzarniach. Pokażemy jak w prosty sposób można uwędzić węgorza, łososia czy kiełbasę wiejską.

Zapraszamy do regularnego odwiedzania naszego działu Przepisy, który będziemy stale powiększać o własne jak i Państwa przepisy!

Wydajność i smak

łosoś

Grillo-wędzarnie są urządzeniami profesjonalnymi do BBQ, grillowania a zarazem wędzenia. Przeznaczone są do pracy w gastronomii jak i w gospodarstwach domowych, mogą służyć do obsługi imprez cateringowych. Łatwo przewozi się urządzenia na przyczepkach niskopodwoziowych z dwoma najazdami zaczepionymi za samochodem.
Grill oraz wędzarnia może pracować w systemie ciągłym i służy do obsługi indywidualnych klientów. Ze względu na stosowany rodzaj opału oraz jego ilość jest urządzeniem bardzo ekonomicznym. W tym samym czasie można wędzić różne produkty: ryby, warzywa, sery, mięsa. Jeżeli drewno jest suche to dym jest prawie niewidoczny. Z tanich, ogólnodostępnych surowców (mięs, ryb, warzyw) można zrobić trwałe produkty, dobre jakościowo, o niepowtarzalnym smaku.

Posiadając nasze urządzenie stajesz się automatycznie członkiem elitarnego klubu "BBQ"