Kilka słów o nas | SMOKER | Grille z Wędzarnią | Grille | BBQ | dla cateringu | Grille z wędzarnią | Grille ogrodowe | Wędzarnie z Grillem | Grill | BBQ | Grille przydomowe | Wędzarnie ogrodowe z grillem
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Kilka słów o nas

„SMOKER” – to marka urządzeń, służących do obróbki termicznej produktów spożywczych, charakteryzująca się tym, że źródło ognia (temperatury) jest poza częścią do grillowania, bbq  lub wędzarnią. Marka „SMOKER” powstała w 2000 roku.

Pierwszymi produkowanymi urządzeniami były dwa modele grillo-wędzarni : „King”, oraz „Qeen”. W późniejszym okresie w wyniku naszych doświadczeń, praktyki wynikającej z obsługi imprez, uczestnictwa w licznych konkursach, powstały inne modele dostosowane do potrzeb: 1. Indywidualnych użytkowników typu:  WiKing, Prince 300, 400, 500, KS-II-400, jak i do 2. Pracy zarobkowej, obsługi masowych dużych imprez typu: Smoker, grille na lawetach Smoker I, Smoker II – 500,  Smoker II – 700,  Smoker K,  Smoker W 1.

 

Osiągnięcia:

 

W marcu 2004 roku  na targach GASTROEXPO  w Gdańsku, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie,  grillo-wędzarnia „Queen” otrzymuje medal oraz zdobywa pierwsze miejsce  za najlepsze innowacyjne urządzenie do gastronomii.

 

W maju 2004 roku grillo-wędzarnia „King” marki „SMOKER”  wygrywa w konkursach na targach przetwórstwa i produktów żywnościowych Polfood, Mleczna Rewia, Ferma drobi,  organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie. Zdobywa również Puchar w konkursie „ Mercurius Gedanensis” za wysoką jakość produktu w kategorii „Maszyny i urządzenia dla przemysłu żywnościowego”.

 

W 2005 roku grillo-wędzarnie z grupy SMOKER – „King” oraz „Queen” na targach Polfish organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, ponownie zdobywają najważniejsze wyróżnienie a mianowicie Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu.

 

Od 2000 roku grillo-wędzarnie  SMOKER uczestniczą we wszystkich ważniejszych imprezach związanych z grillowaniem, bbq. w kraju i za granicą. Używane są przez reprezentacje narodowe do treningów, wykorzystywane są również w trakcie zawodów, mistrzostw.

 

Mistrzostwa Świata i Europy:

  1. 2004 r. Mistrzostwa Europy ( WBQA ) – Talin – Estonia
  2. 2005 r – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Balaton – Węgry
  3. 2006 r – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Wrocław – Polska.
  4. 2010 r – Mistrzostwa Świata – Bruksela – Belgia
  5. 2011 r – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Gronau – Niemcy.
  6. 2012 r – Mistrzostwa Świata (WBQA ) – Torhout – Belgia.
  7. 2012 r – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
  8. 2013 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
  9. 2014 r – Mistrzostwa Europy (WBQA ) – Polska.

 

Imprezy Krajowe:

  1. Eliminacje do Mistrzostw Polski BBQ – miasta w Polsce
  2. Mistrzostwa Polski BBQ. – Szklarska Poręba
  3. Sielawa – Stare Jabłonki
  4. Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – Pułtuk.
  5. Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej – Stare Jabłonki
  6. Festiwal Smaku- Gruczno.
  7. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – Ustroń.
  8. Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Amatorów – Czarna Woda.

 

„Smoker” uczestniczy w różnych przedsięwzięciach krajowych i zagranicznych. Bierze aktywny udział w promowaniu polskich produktów : ryb, mięsa wołowego, mięsa wieprzowego, drobiu. Po przez udział w licznych konkursach poznajemy i utrwalamy wiedzę dotyczącą grillowania, bbq, wędzenia. Kultywujemy i wdrażamy tradycyjne, regionalne produkty. Nasza wiedz nagradzana jest licznymi wyróżnieniami  i nagrodami:

 

Nagrody i wyróżnienia:

  1. Zajęcie I miejsca w finale VII Mistrzostw Polski w Grillowaniu w kategorii profesjonaliści – Szklarska Poręba – 2005 r.
  2. W 2005 r. przedstawiciele smoker uczestniczą w Mistrzostwach Świata BBQ na Węgrzech występują tam w charakterze – Jury degustacyjne i techniczne.
  3. Zajęcie I miejsca w edycji regionalnej Festiwalu Kuchni Polskiej – Kuchnia Kaszubska – Kuźnica 05. Sierpień 2005 r.
  4. W 2006 r. Przedstawiciele Smoker są uczestnikami Mistrzostw Świata wchodzą w skład Polskiej Reprezentacji Narodowej, która zdobywa w ogólnej klasyfikacji (I miejsce ) Mistrzostwo Świata.
  5. W 2010roku. Przedstawiciele marki „Smoker” biorą udział w Mistrzostwach Świata BBQ w Belgii występują jako Jury techniczne i degustacyjne.
  6. W 2011 r. przedstawiciele grupy Smoker reprezentują Polskę na Mistrzostwach Świata w Gronau – Niemcy
  7. W 2012 r. Polska Reprezentacja Narodowa bierze udział w Mistrzostwach Świata (WBQA ) w Belgii. W składzie drużyny są przedstawiciele grupy Smoker.
  8. W 2012 r oraz 2013 r. Przedstawiciele grupy Smoker są w składzie Polskiej Reprezentacji Narodowej, biorącej udział w Mistrzostwach Świata BBQ (KBCS)- odbywających się corocznie w Lynchburgu stanie Tenessee w USA. W 2013 r. Reprezentacja zajmuje ( I miejsce , Mistrzostwo Świata )  na innym kontynencie w konkurencji sos BBQ.  Było to wydarzenie na miarę sensacji, ponieważ w historii konkursu Jack Danielsa jeszcze żadna ekipa z Europy nie zdobyła ( I miejsca) w tej

 

Poza produkcją i dystrybucją urządzeń marki „SMOKER” prowadzimy liczne działalności  związane z obsługą  np.  szkolenia, pokazy. Obsługa imprez masowych Catering

  1. Z zakresu przygotowania produktów do grillowania, do bbq. oraz wędzenia – peklowanie, marynowanie.
  2. Szkolimy również w zakresie obróbki termicznej w szczególności wędzenia różnymi metodami – na zimno, na ciepło, na gorąco, na gorąco z podpiekaniem.
  3. Wdrażamy produkty do kart menu – receptury i asortyment.
  4. Prowadzimy szkolenia w zakresie logistyki obsługi dużych imprez –czyli uczymy jak wydać dużą ilość porcji w jak najkrótszym czasie, wykorzystując minimalną niezbędną ilość osób do obsługi.

 

Na stanie posiadamy sprzęt i urządzenia, które pozwalają nam na obsługę dużych masowych imprez. Przeszkolona i doświadczona kadra na smokerach jest w stanie w ciągu 3 – 4 godzin, wydać ok. 20 tys. porcji. – rekord – 43 tysiące porcji.

 

Do obsługi masowych imprez nie potrzebujemy zasilania elektrycznego, gazu, jedynie drewno opałowe. Pozwala to na przeprowadzenie imprez w trudnym terenie np. starówki, plaże, łąki, las.

 

Zaufali nam:

  1. Imprezy integralne dla pracowników firmy Lotos – 4 500 osób – Hipodrom Sopot – wydano – 12 800 porcji.
  2. Zjazd partii O  w Gdańsku hala ERGO ARENA – 17 500 osób – 4- y  grillo-wędzarnie typu Smoker.
  3. Świętomięs – promocja polskiej wołowiny, wieprzowiny, drobiu w trakcie  Jarmarku Dominikańskiego w Gdańsku –  wydano – 7 500 porcji.
  4. Bednary k. Poznania – targi rolne – promocja wołowiny Z.M Biernacki- wydano – 8 000 porcji – steki, burgery. Na targach przebywało ok. 100 tys. osób.
  5. Mistrzostwa Świata w siatkówce plażowej – Stare Jabłonki

 

To tylko kilka  przykładowych imprez. Urządzenia na lawetach smokery są mobilne pozwala to na szybkie, swobodne  przemieszczanie się. Taka  sytuacja umożliwia nam na organizowanie kompleksowych imprez w  kraju jak i za granicą, otrzymujemy zlecenia z Holandii, Belgii, Niemiec, Kaliningradu, Litwy itp.

 

Oprócz kompleksowej organizacji imprez jest możliwość wypożyczanie sprzętu do grillowania i wędzenia typu smoker w dwóch opcjach:

  1. W opcji stacjonarnej pracy przez dłuższy czas – cena do uzgodnienia w zależności od rodzaju smokera, konieczne przeszkolenie w zakresie obsługi.
  2. Opcja jednorazowe wypożyczenie na imprezę : 1 – 2 dni  w wersji z obsługą minimum 1 osoba. Cena do uzgodnienia.

 

 

Reasumując „SMOKER”  to:

  1. Produkcja urządzeń.
  2. Dystrybucja urządzeń – prowadzimy sprzedaż grillo-wędzarni  w Polsce, Belgii, Niemcy, Hiszpanii,
  3. Szkolenia z zakresu obsługi urządzeń,
  4. Szkolenia z zakresu przygotowania produktów do obróbki termicznej – peklowanie marynowanie.
  5. Szkolenie z zakresu wędzenia, obróbki termicznej metodą
  6. Kompleksowa organizacja imprez – rocznice, imprezy integracyjne z opcją nauki wędzenia, grillowania, urodziny imieniny, poprawiny itp.
  7. Wypożyczanie sprzętu do wędzenia i grillowania.

 

 

 Leszek Kosarzecki

ZAUFALI NAM