Grille na przyczepie

Grillowanie to już nieodłączny element polskiej sztuki kulinarnej – w sezonie letnim dania z grilla są chętnie spożywane nie tylko w czasie domowych imprez w ogródku, ale również na wszelkiego rodzaju masowych imprezach plenerowych. Przygotowanie w krótkim czasie jedzenia dla dużej ilości osób to zadanie, w którym doskonale sprawdzą się nasze grille na przyczepie.

W ofercie posiadamy cztery rodzaje mobilnych grillo-wędzarni na lawetach:

  • Smoker I
  • Smoker II-500
  • Smoker II-700
  • Smoker W I-500

Każde z nich znajdzie zastosowanie jako wyposażenie restauracji oraz firm cateringowych, obsługujących imprezy masowe w plenerze, między innymi festiwali, juwenaliów, zlotów, pikników firmowych. W zależności od modelu, wydajność urządzenia wynosi od 200 do nawet 2000 porcji jedzenia na godzinę. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami technicznymi naszych urządzeń oraz kontaktu.

Jak wykonane są grillo-wędzarnie?

Sekretem najwyższej jakości naszych grillo-wędzarni jest zastosowanie w ich produkcji odpowiednich materiałów. Korpus każdego urządzenia wykonany jest z blachy ze stali kotłowej o grubości od 4 do 6 milimetrów. Wyjątkowe właściwości termiczne metalu oraz jego grubość sprawiają, że zachowuje się on w podobny sposób, jak cegła szamotowa używana do budowania pieców – bardzo dobrze się nagrzewa, a następnie przez długi czas oddaje zgromadzone ciepło. Dzięki temu nawet w niesprzyjających warunkach pogodowych, np. podczas opadów deszczu czy przy silnym wietrze można bardzo łatwo i przy niewielkim zużyciu paliwa utrzymać w grillu odpowiednią, stałą temperaturę, niezbędną do przygotowywania posiłków. Z kolei ruszt grilla wykonany jest z prętów ze stali nierdzewnej, która jest nie tylko niezwykle trwała i odporna na niesprzyjające środowisko pracy (dym, wysoka temperatura, kontakt z tłuszczem), ale również łatwa w utrzymaniu w czystości.

Zalety grillo-wędzarni na lawetach

Grillo-wędzarnie naszej produkcji to urządzenia stworzone z myślą o wydajnej pracy i wysokiej jakości przygotowywanych posiłków. Ich główne zalety to:

  • liniowa konstrukcja – inaczej niż w zwykłych domowych grillach, palenisko w naszych grillo-wędzarniach znajduje się w oddzielnej komorze umieszczonej na równi z rusztem. Dzięki temu możliwe jest zachowanie wyższej higieny smażenia na ruszcie;
  • wielofunkcyjność – zamknięta konstrukcja komór z rusztem umożliwia nie tylko grillowanie, ale również przygotowywanie dań metodą barbecue, czyli powolnego pieczenia w dymie i niższej temperaturze;
  • wysoka trwałość – dzięki użyciu w procesie produkcji odpowiednich materiałów i technologii, nasze grillo-wędzarnie są urządzenia, które sprawują się niezawodnie przez wiele lat,
  • niezrównana wydajność – zdolność grillo-wędzarni do utrzymywania ciepła przez długi czas sprawia, że urządzenie nie wymaga dużej ilości paliwa do sprawnego funkcjonowania.
  • Pełna mobilność – dzięki zintegrowaniu grillo-wędzarni z lawetą urządzenie można bez żadnego problemu przemieszczać na dowolnych dystansach przy użyciu samochodu osobowego. Grill jest gotowy do rozpoczęcia pracy właściwie od razu po zaparkowaniu go na odpowiednim podłożu.
    • Podsumowując – decydując się na grillo-wędzarnię marki Smoker stawiasz nie tylko na wysoką jakość przygotowywanych posiłków, ale również wydajność i niskie koszty prowadzenia działalności.

      Potwierdzeniem jakości naszych urządzeń są liczne nagrody i wyróżnienia, zdobyte na najważniejszych polskich i zagranicznych imprezach związanych z grillowaniem i BBQ.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4