W 2021 roku grillo- wędzarnia marki Smoker typ „QUEEN” została doceniona przez kapitułę Newsweeka i otrzymała wyróżnienie oraz Certyfikat w kategorii urządzeń gastronomicznych jako „SOLIDNE URZĄDZENIE” w akcji edukacyjnej „Świadomy Wybór Newsweeka 2021 rok”
W 2005 roku grillo – wędzarnie z grupy „SMOKER” – „King” oraz „Queen” na targach Polfish, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, ponownie zdobywają najważniejsze wyróżnienie a mianowicie Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu.
W marcu 2004 roku na targach GASTROEXPO w Gdańsku, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, grill – wędzarnia „Queen” marki „SMOKER” otrzymuje medal oraz zdobywa pierwsze miejsce za najlepsze innowacyjne urządzenie do gastronomii.
W maju 2004 roku grill wędzarnia „King” marki „SMOKER” wygrywa w konkursach na targach przetwórstwa i produktów żywnościowych Polfood, Mleczna Rewia, Ferma Drobi, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie. Zdobywa również Puchar w konkursie „Mercurius Gedanensis” za wysoką jakość produktu w kategorii „Maszyny i urządzenia dla przemysłu żywnościowego”.
Od 2000 roku grillo – wędzarnie marki „SMOKER” uczestniczą we wszystkich ważniejszych imprezach związanych z grillowaniem i BBQ w kraju i za granicą. Używane są przez reprezentacje narodowe do treningów, wykorzystywane są również do obróbki termicznej w trakcie zawodów i mistrzostw.