RODZAJE SZKOLEŃ:

I.Szkolenia z zakresu przygotowania potraw grill i barbecue w oparciu o finansowanie z  Powiatowych Urzędów Pracy (PUP):

Szkolenie w zakresie:

1.Teoretyczne omówienie budowy oraz możliwości urządzeń grillo- wędzarniczych, BHP i HACCP

2.Teoretyczne omówienie technologii peklowania

3.Teoretyczne omówienie technologii wędzenia różnymi metodami

4.Praktyczny trening z zakresu marynowania i peklowania

5.Praktyczny trening z zakresu obróbek termicznych różnymi metodami: wędzenie, grillowanie, bbq

6.Logistyka w postępowaniu przy organizacji małych i dużych imprez

7.Organizacja i przygotowanie stanowiska pracy

8.Rejestracja i prowadzenie działalności MOL i RHD

* wniosek o dofinansowanie składa Pracodawca do właściwego miejscowo PUP

II. Szkolenia przy wsparciu dofinansowań z BUR ( Baza Usług Rozwojowych ):

Szkolenie w zakresie:

1. Teoretyczne omówienie budowy oraz możliwości urządzeń grillo- wędzarniczych, BHP i HACCP

2. Teoretyczne omówienie technologii peklowania

3.Teoretyczne omówienie technologii wędzenia różnymi metodami

4.Praktyczny trening z zakresu marynowania i peklowania

5. Praktyczny trening z zakresu obróbek termicznych różnymi metodami: wędzenie, grillowanie, bbq

6. Logistyka w postępowaniu przy organizacji małych i dużych imprez

7. Organizacja i przygotowanie stanowiska pracy

8. Rejestracja i prowadzenie działalności MOL i RHD

* służymy pomocą przy formalnościach związanych z wypisaniem wniosku

3. Szkolenia indywidualne i grupowe:

Szkolenie w zakresie:

-bezpieczeństwo i higiena sporządzania potraw z grilla i barbecue

-peklowanie i marynowanie mięs, ryb, warzyw

-obróbka termiczna na grillu

-obróbka termiczna metodą bbq

-obróbka termiczna wędzenia różnymi metodami

-wędzenie na zimno

-wędzenie na ciepło

-wędzenie na gorąco

-logistyka obsługi masowych imprez

IV. Szkolenia celowe / dedykowane:

– Obecnie prowadzimy szkolenie domowych wędzarzy i masarzy dla działalności MOL i RHD. Szkolenie jest realizowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej oraz finansowane odpowiednio z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i Wieprzowego.

Szkolenie w zakresie:

-bezpieczeństwo i higiena sporządzania potraw z grilla i barbecue

-peklowanie i marynowanie mięs, ryb, warzyw

-obróbka termiczna na grillu

-obróbka termiczna metodą bbq

-obróbka termiczna wędzenia różnymi metodami

-wędzenie na zimno

-wędzenie na ciepło

-wędzenie na gorąco

-logistyka obsługi masowych imprez

* W przypadku szkolenia z mięsa wołowego dodatkowe informacje o walorach smakowych wołowiny oraz zapoznanie się ze specjalistyczną obróbka termiczną mało znanych elementów kulinarnych.

* W przypadku mięsa wieprzowego- walory smakowe wieprzowiny oraz nowe techniki obróbki termicznej elementów wieprzowych

– Grupa docelowa:

-Rolnicy i Hodowcy
-Koła gospodyń wiejskich
-Przedstawiciele branży gastronomicznej, mięsnej
-Szkoły gastronomiczne, Technika Przemysłu Spożywczego, Szkoły rolnicze
-Producenci, przetwórcy z branży mięsnej
-Twórcy produktu tradycyjnego, regionalnego

 

CENY SZKOLEŃ:

1. Koszt szkolenia podstawowego  z zakresu przygotowania potraw grill i barbecue  =  2 990, 00 PLN brutto / za osobę

2. Walidacja – Egzamin kwalifikacyjny „Kucharz Grill i Barbecue” (Kod kwalifikacji w ZSK: 3C812000025) = 2 400,00 zł brutto

3. Szkolenie podstawowe łączone z walidacją ( egzamin kwalifikacyjny „Kucharz Grill i Barbecue” )= 4 000,00 brutto  !!!

W przypadku połączenia szkolenia podstawowego z  egzaminem masz korzyść 1390,00 zł!!

* Dla posiadaczy grillo- wędzarni marki Smoker oferujemy rabat ustalany indywidualnie