
KIEŁBASA BIAŁA ZE SZPINAKIEM I FETĄ
Przepis na kiełbasę drobiową ze szpinakiem i serem feta. Kiełbasę białą serwujemy z pieczywem, możemy dodać do żurku, bigosu lub innej potrawy. I. Surowce (

KIEŁBASA POLSKA BIAŁA
Do kiełbas najlepiej używać mięso wieprzowe z tuczników o masie powyżej 130 kg. Mięso powinno się wychładzać 48 godzin. Surowce: ( – na 10 kg

NOGA WIEPRZOWA SZYNKA W CAŁOŚCI
( Szynka wędzona na zimno ) 1. Surowiec: Szynka wieprzowa z kością i z nogą – 12 kg. 2. Przyprawy do marynaty metodą na sucho:

SCHAB WIEPRZOWY WĘDZONY Z KOŚCIĄ
Peklowany metodą na sucho, wędzony metodą na gorąco Składniki: schab wieprzowy z kością cały – ok. 4 kg peklosól – 20 g na 1 kg

OGONÓWKA WĘDZONA TRADYCYJNIE CIEPŁYM DYMEM OLCHOWO–BUKOWYM
Składniki: Peklowanie metodą na sucho Ogonówka – najlepiej z tłuszczykiem i ze skórą – waga ok. 3 kg Peklosól – 60 g /3 kg (optymalna

KIEŁBASA WIEJSKA
Do kiełbas najlepiej używać mięso wieprzowe z tuczników o masie powyżej 130 kg. Mięso powinno się wychładzać 48 godzin. Surowce: (Na 10 kg kiełbasy) Mięso