SPECYFIKACJA ogólna:

– Wysokość: 208 cm. ( możliwość przedłużenia 230 cm-240 cm )

– Długość: 395 cm.

– Waga : 750 kg.

– Szerokość:  145 cm.

 

Grillo-wędzarnia „Smoker II – 500”  składa się z :  Lawety oraz Dwóch zespolonych grilo – wędzarni o średnicy 50 cm:

 Laweta:

  1. Szerokość : 145 cm.
  2. Długość: 395 cm.  
  3. Skrzynia towarowa : wymiary – 60 cm x 140 cm.

 

Grillo – wędzarnia: składa się z trzech elementów:

 Palenisko x 2 szt:

  • Długość : 60 cm.
  • Średnica rury: 50 cm.
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm. ( możliwość indywidualnych ustaleń )
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (24 cm x 48 cm) (możliwość indywidualnego zamówienia)

 

Część grillowa lub bbq x 2 szt. :

  • Długość: 230 cm.
  • Średnica rury: 50 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: (48cm x 144cm)

 

Wędzarnia lub BBQ x 2 szt:

  • Wysokość : 128 cm.
  • Szerokość: średnica rury = 50 cm.
  • Ruszt do bbq (okrągły) : 4 x (ø 48 cm).
  • Pręty do wędzenia ; 2 poziomy x 4szt.

 

Grillo-wędzarnie wykonane są  z blachy kotłowej o grubości: 4 – 5 mm. Przeznaczony do pracy zarobkowej, obsługi dużych restauracji, masowych imprez wydajność: 600 – 800 porcji / godzinę. Grillo-wędzarnia posiada dwie wędzarnie o średnicy: 50 cm. każda. Jednorazowy wsad do wędzarni: 2 x 30 kg = 60 kg.

Ruszt do grillowania/bbq wykonany jest ze stali nierdzewnej pręt grubości : 6 mm.

 

W ramach współpracy proponujemy przeszkolenie pracowników Państwa firmy w zakresie obsługi urządzenia  w zakresie:

  1.  Peklowanie i marynowanie ryb do wędzenia, grillowania 
  2. Peklowanie i marynowanie mięs do wędzenia
  3. Wędzenie ryb, mięs różnymi metodami: na zimno, ciepło, na gorąco.
  4. Logistyka obsługi masowych imprez plenerowych.

 

Ekonomiczne zalety grillo-wędzarni:  „SMOKER  II 500”

1.Niskie koszty obsługi.

Do obsługi grillo-wędzarni używa się niewielkie ilości drewna.  W urządzeniu  „Smoker II -500” do ciągłej pracy w czasie 12 godz. potrzebne jest ok. 0,40 m przestrzennego drewna ( tj. 20 do 30 kawałków drewna) o wymiarach (50 cm długości i średnicy 30 cm).  Daje to kwotę ok. 100 PLN – jest to koszt pracy urządzenia w ciągu jednego dnia. Do rozpalania drewna używa się specjalnych ekologicznych kostek lub palników gazowych. W trakcie rozpalania pokrywa paleniska powinna być otwarta, żeby nie wydzielał się dym, po uzyskaniu żaru zamykamy pokrywę.

2.Mniejsze koszty związane z zatrudnieniem.

Do obsługi imprezy na 200 osób obsługa grillo-wędzarni  „Smokera II – 500” wymaga zatrudnienia  2 – 4 osób.  Przy tradycyjnych grillach 8 do 10 osób.