„Smoker I” – grillo-wędzarnia na lawecie (2 – osiowej)

SPECYFIKACJA:

– Wysokość: 208 cm.

– Długość: 550 cm.

– Waga : 850 kg.

– Szerokość: 145 cm.

Grillo-wędzarnia „Smoker I”  składa się z dwóch części: Lawety i Grillo-Wędzrni.

Laweta :

  1. Szerokość: 145 cm.
  2. Długość: 550 cm.
  3. Skrzynia towarowa: 60 cm x 140 cm.

 

Grillo-Wędzarnia – składa się z trzech elementów:

  1. Paleniska,
  2. Części grillowej lubkomory bbq.
  3. Wędzarni lub komory bbq.

 

  1. Palenisko:
  • Długość : 60 cm.                    
  • Średnica rury: 70 cm.               
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.       
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (29 cm x 68 cm)
  1. Część grillowa lub bbq:
  • Długość: 230 cm.
  • Średnica rury: 70 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: (68cm x 230cm)

     3.Wędzarnia lub komora BBQ:

  • Wysokość : 128 cm.
  • Szerokość: średnica rury = 70 cm.
  • Ruszt do bbq (okrągły) : 4 x ø 68 cm.
  • Pręty do wędzenia ; 2 poziomy x 4szt.

 

Urządzenie posiada dwie komory do grillowania jedną szerszą drugą węższą. Urządzenie zamontowane jest na przyczepie dwu osiowej z przodu posiada skrzynię, która może być dostosowana do przewożenia drobnego sprzętu lub jako lodówka.

Urządzenie ma zastosowanie do obsługi dużych imprez. W ciągu 2-3 godzin można z tego urządzenia obsłużyć do 1000 osób. W ciągu 6 godzin wydano z tego urządzenia 12 tys porcji kiełbasek.

Jednorazowo można wędzić 160 szt. ryb o średniej wadze 500g, w  tym samym czasie można również grillować oraz gotować na płycie paleniska. Tej wielkości ryby wędzą się ok. 1 godziny, większe ryby odpowiednio dłużej, 2-kilogramowa ryba powinna wędzić się ok. 2-3 godzin.