SPECYFIKACJA
Grillo-Wędzarnia „SMOKER II” to urządzenie składające się z grillo-wędzarni „SMOKER I” + dodatkowo zamontowany grill na przyczepie dwuosiowej o następujących parametrach :
1. SMOKER II
- Szerokość: 80 cm
- Wysokość: 250
- Długość: 550 cm
- Średnica wędzarni: 70 cm
- Ruszta w komorze wędzarniczej: 3-y. poziomy – koła o średnicy 70 cm. – możliwość zwiększenie do 5 poziomów
- Średnica grilla: 70 cm
- Waga: 3200 Kg
- Powierzchnia rusztów paleniska (Grilla): 70 cm x 70 cm
- Powierzchnia rusztów grilla: 250 cm x 70 cm + 250 cm x 35 cm
2. Grill: ( Szerokość – 70 cm, Długość – 300 cm ) x 2 ,+ Palenisko 70 cm x 70 cm
SMOKER II posiada zamontowaną z przodu skrzynię, która może być używana jako chłodnia lub do przewożenia drobnego sprzętu do obsługi grilla. Urządzenie stosowane jest do obsługi dużych imprez, zużywa mało drewna. W ciągu 2-3 godzin można z tego urządzenia obsłużyć do 2000 osób. Jednorazowo można wędzić 160 szt. ryb o średniej wadze 500g, w tym samym czasie można również grillować oraz gotować na płycie paleniska. Tej wielkości ryby wędzą się ok. 1 godziny (gorące wędzenie), większe ryby odpowiednio dłużej, 2-kilogramowa ryba powinna wędzić się ok. 2-3 godzin.