Mistrzostwa Świata i Europy:

 

1. 2004 r. – Mistrzostwa Europy ( WBQA ) – Talin – Estonia

2. 2005 r. – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Balaton – Węgry

3. 2006 r. – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Wrocław – Polska

4. 2010 r. – Mistrzostwa Świata – Bruksela – Belgia

5. 2011 r. – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Gronau – Niemcy

6. 2012 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA ) – Torhout – Belgia

7. 2012 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA

8. 2013 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA

9. 2014 r. – Mistrzostwa Europy (WBQA ) – Polska

10. 2017 r. – Mistrzostwa Świata BBQ (WBQA) – Limeric – Irlandia

11. 2017 r. – Mistrzostwa Świata BBQ (KBCS) Jack Daniels – Lynchburgu – Tenessee – USA

 

Imprezy Krajowe:

1. Eliminacje do Mistrzostw Polski BBQ – miasta w Polsce

2. Mistrzostwa Polski BBQ – Szklarska Poręba

3. Sielawa – Stare Jabłonki

4. Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – Pułtusk

5. Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej – Stare Jabłonki

6. Festiwal Smaku – Gruczno

7. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – Ustroń

8. Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Amatorów – Czarna Woda – współorganizator

„Smoker” posiada również swoją reprezentację oraz przedstawicieli, którzy zajmują się promowaniem polskich produktów: ryb, mięsa wołowego, mięsa wieprzowego. Poprzez udział w licznych konkursach poznajemy i utrwalamy wiedzę dotyczącą grillowania, bbq, wędzenia. Kultywujemy i wdrażamy tradycyjne, regionalne produkty. Opracowujemy własne przepisy i receptury, które są nagradzane  licznymi wyróżnieniami  i nagrodami.

Nagrody i wyróżnienia:

1. W 2005 r. – zajęcie I miejsca w finale VII Mistrzostw Polski w Grillowaniu w kategorii profesjonaliści – Szklarska Poręba

2. W 2005 r. – przedstawiciele smoker uczestniczą w Mistrzostwach Świata BBQ na Węgrzech jako Jury degustacyjne i techniczne – Leszek Kosarzecki

3. W 2005 r – zajęcie I miejsca w edycji regionalnej Festiwalu Kuchni Polskiej – Kuchnia Kaszubska – Kuźnica

4. W 2006 r. – przedstawiciele Smoker są uczestnikami Mistrzostw Świata – wchodzą w skład Polskiej Reprezentacji Narodowej, która zdobywa w ogólnej klasyfikacji I miejsce Mistrzostwo Świata

5. W 2010 r. – udział w Mistrzostwach Świata BBQ w Belgii jako Jury techniczne i degustacyjne – Leszek Kosarzecki

6. W 2011 r. – przedstawiciele grupy Smoker reprezentują Polskę na Mistrzostwach Świata w Gronau – Niemcy

7. W 2012 r. – Polska Reprezentacja Narodowa bierze udział w Mistrzostwach Świata (WBQA ) w Belgii. W składzie drużyny są przedstawiciele grupy Smoker

8. W 2012 r oraz 2013 r. – przedstawiciel grupy Smoker – Leszek Kosarzecki  – jest w składzie Polskiej Reprezentacji Narodowej, biorącej udział w Mistrzostwach Świata BBQ (KBCS) – odbywających się corocznie w Lynchburgu stanie Tenessee w USA.   W 2013 r. Reprezentacja zajmuje I miejsce, Mistrzostwo Świata w konkurencji sos BBQ.  Było to wydarzenie na miarę sensacji, ponieważ w historii istnienia konkursu Jack Danielsa jeszcze żadna ekipa z Europy nie zdobyła I miejsca w tej konkurencji

9. W 2017 r. – Smoker uczestniczy w Mistrzostwach Świata BBQ – WBQA, które odbywały się w Limeric w Irlandii

10. W 2017 r. – uczestnictwo w Mistrzostwach Świata BBQ ( KBCS ) Jack Daniels w Lynchburgu Stan Tenessee w USA

11.  W 2018 r. – uczestnictwo w Mistrzostwach Litwy i Krajów Nadbałtyckich – drużyny Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ pod nazwą: Polish BBQ KING® – Smoker