Grille dla biznesu

Sezon letni to czas grillowania. Gdy tylko robi się cieplej, wiele osób chętnie wychodzi w plener, by w gronie przyjaciół i znajomych spożywać kiełbaski, żeberka, karkówkę i inne dania przygotowywane na gorącym ruszcie. Popularność grillowanych potraw to świetna okazja dla biznesu związanego z gastronomią, a więc restauracji, hoteli oraz firm cateringowych. Aby zaspokoić zapotrzebowanie na wysokiej jakości posiłki, potrzebny będzie jednak odpowiedni sprzęt. Idealnie w tej roli sprawdzą się grille dla biznesu marki Smoker.

Na naszą ofertę dla firm działających w branży gastronomicznej składa się urządzenia:

  • King
  • King K-600
  • KS II-500
  • Mac & Ivic
  • Smoker 600

Każdy z modeli wytwarzany jest z najwyższej jakości materiałów i przy zastosowaniu wysokiej klasy technologii – dzięki temu idealnie sprawdzą się w codziennej pracy restauracji, jak również do obsługi różnego rodzaju imprez, zlotów, eventów firmowych.

Co wyróżnia grillo-wędzarnie dla gastronomii marki Smoker?

Znakiem rozpoznawczym naszych grillo-wędzarni – zarówno przydomowych, jak i tych przeznaczonych do użytku komercyjnego – jest wykorzystanie w ich produkcji specjalnej blachy ze stali kotłowej. Materiał ten wykorzystywany jest często do budowy kotłów oraz elementów instalacji ciepłowniczych, gdyż zachowuje się podobnie do cegieł szamotowych wykorzystywanych w budowie pieców i kominków – jest w stanie gromadzić znaczne ilości ciepła, które następnie jest powoli oddawane do otoczenia. Oznacza to, że nawet na długo po wygaśnięciu żaru w komorze paleniska, grill utrzymuje względnie stałą temperaturę, którą można wykorzystać w procesie obróbki cieplnej produktów na ruszcie.

Na jakość obróbki ma również wpływ charakterystyczny układ liniowy większości z naszych urządzeń. Oznacza to, że każdy z elementów grilla – palenisko, ruszt, wędzarnia – znajduje się w oddzielnych komorach, oddzielonych szyberami, umożliwiającymi regulowanie temperatury oraz przepływ dymu. Zamknięcie komór ogranicza straty ciepła, a także daje możliwość przygotowywania dań zgodnie z techniką barbecue, czyli powolnego pieczenia w dymie oraz niskiej temperaturze dużych porcji mięsa.

Dlaczego Smoker?

Smoker jest marką, która cieszy się dużym uznaniem firm z szeroko pojętej branży gastronomicznej – restauracji, barów, hoteli, dostawców cateringu – zarówno w Polsce, jak i za granicą. Potwierdzeniem wysokiej jakości naszych produktów są liczne nagrody i wyróżnienia, zdobyte między innymi na Międzynarrodowych Targach Gdańskich oraz imprezach poświęconych grillowaniu i barbecue.

Grille Smoker to między innymi:

  • wysoka wydajność pozwalająca przygotować setki porcji jedzenia w przeciągu godziny,
  • łatwość pieczenia i wędzenia – konstrukcja grilla oraz użytego w jego produkcji materiały pozwalają dokładnie kontrolować proces obróbki termicznej żywności,
  • wielofunkcyjność – grillo-wędzarnie mogą być z powodzenie wykorzystane do przygotowywania tradycyjnych kiełbasek i karków, jak również całych kurczaków, ryb, steków, burgerów, a także warzyw oraz owoców,
  • oszczędność – dzięki zdolności do utrzymywania ciepła, grill zachowuje pełną sprawność nawet przy bardzo niskim zużycie węgla czy drewna na opał,

Wszystko to przekłada się przede wszystkim na bardzo wysoką jakość przygotowywanych posiłków, zarówno jeśli chodzi o ich walory smakowe, jak i wartości odżywcze. Grillo-wędzarnie Smoker pozwolą skutecznie budować markę każdej firmy gastronomicznej.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5