SPECYFIKACJA

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość całkowita: 220 cm.

– Długość: 287 cm.

– Waga : 450 kg.

– Szerokość: 80 cm – rozstaw kółek , średnica rury (bbq), wędz. : 60 cm

Grillo-wędzarnia „Smoker 600”  składa się z trzech elementów:

  1. Palenisko
  2. Części grillowej lub bbq.  
  3. Wędzarni lub BBQ.

 

Ad.1. Palenisko:                                         

  • Długość : 60 cm.                    
  • Średnica rury: 60 cm.
  • Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.       
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (29 cm x 58 cm), pręt stal nierdzewna- Ø6mm.

 

Ad. 2. Część grillowa lub bbq:

  • Długość: 167 cm.
  • Średnica rury: 60 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: 4 x ( 40 cm x 58cm) – pręt stal nierdz. Ø 6 mm

 

Ad. 3. Wędzarnia lub BBQ:

  • Wysokość : 150 cm.
  • Szerokość: średnica rury = 60 cm.
  • Ruszt do bbq (okrągły) : 3 x ø 58 cm. – pręt stal nierdzewna Ø6 mm
  • Pręty do wędzenia ; 2 poziomy x 5szt.

 

Opis urządzenia:  Grillo-WędzarniaSmoker 600 jest największą grillo-wędzarnią stacjonarną, elementy grilla montowane są w układzie liniowym przypominającym kształt (lokomotywy), trwała konstrukcja. Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek- (na zamówienie mogą być z kółkami). Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 6,2 mm.

Przeznaczony do prac zarobkowych, dużego biznesu, duże restauracje, tarasy restauracyjne, hotele, agroturystyka, wesela, eventy.  Grillo-wędzarnia posiada moduł wędzarniczy, o średnicy: 60 cm. Jednorazowy wsad do wędzarni: 55 kg do 85 kg. – to może być ok. 90 pstrągów o wadze 0,5 kg ale lepsze wyniki uzyskuje się wtedy jak jest w wędzarni więcej przestrzeni –(produkty szybciej się osuszają a wtedy uzyskuje się ładniejszy kolor wędzenia). Możliwość wydania ok. 600 porcji na godzinę – rekord 770 porcji.

Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber (zasuwa) do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach :  30cm x 38 cm., służąca do postawienia garnka, patelni itp.