KUCHARZ GRILL i BBQ
Państwowy kurs kwalifikacyjny z egzaminem zawodowym.
Każdy zainteresowany zdobyciem wiedzy na temat „przygotowania potraw grill i barbecue” bądź poszerzeniem swoich kompetencji w zakresie zawodu!
GRUPY OSÓB, które mogą być szczególnie zainteresowane uzyskaniem kwalifikacji:
- Absolwenci szkół o profilu gastronomicznym
- Absolwenci szkół o profilu hotelarskim
- Absolwenci szkół o profilu turystycznym
- Absolwenci liceów ogólnokształcących
- Studenci wyższych uczelni o profilach związanych z żywieniem i przetwarzaniem żywności
- Studenci wyższych uczelni o profilu turystycznym
- Osoby posiadające kompetencje w zakresie przygotowania potraw z grill i barbecue, a nieposiadające formalnego ich potwierdzenia
- Osoby prowadzące działalność gospodarczą o profilu gastronomicznym, hotelarskim itp.
- Osoby prowadzące działalność turystyczną na obszarach wiejskich
Wymagane kwalifikacje poprzedzające: BRAK
Typowe możliwości wykorzystania kwalifikacji:
Osoba posiadająca kwalifikację „Przygotowanie potraw grill i barbecue” może podjąć pracę w hotelu, restauracji, karczmie, zajeździe jak również prowadzić własną działalność gospodarczą i świadczyć usługi innym punktom gastronomicznym. Ponadto osoba posiadająca kwalifikację może być zatrudniona przy obsłudze punktu/ stoiska grillowego podczas imprez plenerowych, festynów i imprez okolicznościowych (np. wesel).