Mistrzostwa Świata i Europy:
1. 2004 r. – Mistrzostwa Europy ( WBQA ) – Talin – Estonia
2. 2005 r. – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Balaton – Węgry
3. 2006 r. – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Wrocław – Polska
4. 2010 r. – Mistrzostwa Świata – Bruksela – Belgia
5. 2011 r. – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Gronau – Niemcy
6. 2012 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA ) – Torhout – Belgia
7. 2012 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KCBS) – Lynchburg – USA
8. 2013 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KCBS) – Lynchburg – USA
9. 2014 r. – Mistrzostwa Europy (WBQA ) – Polska
10. 2017 r. – Mistrzostwa Świata BBQ (WBQA) – Limeric – Irlandia
11. 2017 r. – Mistrzostwa Świata BBQ (KCBS) Jack Daniels – Lynchburgu – Tennessee – USA
12. 2022 r. – Mistrzostwa Litwy Grill & BBQ na Festiwalu TWIN SMOKE – Wilno
13. 2022 r. – Mistrzostwa Świata BBQ (KCBS) Jack Daniels – Lynchburg Tennessee, USA
Imprezy Krajowe:
1. Eliminacje do Mistrzostw Polski BBQ – miasta w Polsce
2. Mistrzostwa Polski BBQ – Szklarska Poręba
3. Sielawa – Stare Jabłonki
4. Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – Pułtusk
5. Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej – Stare Jabłonki
6. Festiwal Smaku – Gruczno
7. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – Ustroń
8. Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Amatorów – Czarna Woda – współorganizator
„Smoker” posiada również swoją reprezentację oraz przedstawicieli, którzy zajmują się promowaniem polskich produktów: ryb, mięsa wołowego, mięsa wieprzowego. Poprzez udział w licznych konkursach poznajemy i utrwalamy wiedzę dotyczącą grillowania, bbq, wędzenia. Kultywujemy i wdrażamy tradycyjne, regionalne produkty. Opracowujemy własne przepisy i receptury, które są nagradzane licznymi wyróżnieniami i nagrodami.
Nagrody i wyróżnienia:
1. W 2005 r. – zajęcie I miejsca w finale VII Mistrzostw Polski w Grillowaniu w kategorii profesjonaliści – Szklarska Poręba
2. W 2005 r. – przedstawiciele smoker uczestniczą w Mistrzostwach Świata BBQ na Węgrzech jako Jury degustacyjne i techniczne – Leszek Kosarzecki
3. W 2005 r – zajęcie I miejsca w edycji regionalnej Festiwalu Kuchni Polskiej – Kuchnia Kaszubska – Kuźnica
4. W 2006 r. – przedstawiciele Smoker są uczestnikami Mistrzostw Świata – wchodzą w skład Polskiej Reprezentacji Narodowej, która zdobywa w ogólnej klasyfikacji I miejsce Mistrzostwo Świata
5. W 2010 r. – udział w Mistrzostwach Świata BBQ w Belgii jako Jury techniczne i degustacyjne – Leszek Kosarzecki
6. W 2011 r. – przedstawiciele grupy Smoker reprezentują Polskę na Mistrzostwach Świata w Gronau – Niemcy
7. W 2012 r. – Polska Reprezentacja Narodowa bierze udział w Mistrzostwach Świata (WBQA ) w Belgii. W składzie drużyny są przedstawiciele grupy Smoker
8. W 2012 r oraz 2013 r. – przedstawiciel grupy Smoker – Leszek Kosarzecki – jest w składzie Polskiej Reprezentacji Narodowej, biorącej udział w Mistrzostwach Świata BBQ (KBCS) – odbywających się corocznie w Lynchburgu stanie Tenessee w USA. W 2013 r. Reprezentacja zajmuje I miejsce, Mistrzostwo Świata w konkurencji sos BBQ. Było to wydarzenie na miarę sensacji, ponieważ w historii istnienia konkursu Jack Danielsa jeszcze żadna ekipa z Europy nie zdobyła I miejsca w tej konkurencji
9. W 2017 r. – Smoker uczestniczy w Mistrzostwach Świata BBQ – WBQA, które odbywały się w Limeric w Irlandii
10. W 2017 r. – uczestnictwo w Mistrzostwach Świata BBQ ( KBCS ) Jack Daniels w Lynchburgu Stan Tenessee w USA
11. W 2018 r. – uczestnictwo w Mistrzostwach Litwy i Krajów Nadbałtyckich – drużyny Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ pod nazwą: Polish BBQ KING® – Smoker
12. W 2022 r. – uczestnictwo w Mistrzostwach Litwy podczas TWIN SMOKE FESTVAL Wilno – drużyna POLISH BBQ SMOKER zajęła 3 miejsce w kategorii „szaszłyk”
13. W 2022 r. – Mistrzostwa Świata BBQ – Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue w Lynchburgu – Tennessee USA. Drużyna, w której uczestniczy założyciel marki SMOKER Leszek Kosarzecki – „Polish Bbq KING®-Smoker jako Reprezentacja Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ zajęła 3 miejsce w kategorii Home Cookin’ From The Homeland spośród 130 zespołów z całego świata!!
Skąd biorą się tak liczne sukcesy drużyny Smoker?
Drużyna Smoker, reprezentująca markę Smoker Cons-Med sp. z o.o., odnosi tak liczne sukcesy dzięki swojemu niezwykłemu zaangażowaniu, pasji do grillowania i wędzenia, a także wykorzystywaniu wysokiej jakości grillo-wędzarni produkowanych przez markę Smoker. Wielokrotnie zdobywaliśmy tytuły mistrzów Europy i świata, co potwierdza naszą pozycję jako liderów w dziedzinie grillowania i wędzenia. Nasze osiągnięcia są wynikiem ciężkiej pracy, doświadczenia i ciągłego dążenia do doskonałości. Każdy członek naszej drużyny jest ekspertem w swojej dziedzinie, co pozwala nam tworzyć niepowtarzalne smaki i aromaty. Grille Smoker są nie tylko narzędziem, ale także symbolem naszej pasji i zaangażowania.
Zaproszenia na zawody grillowania na całym świecie
Drużyna Smoker jest zapraszana na zawody grillowania w różnych zakątkach świata. Jest to dla nas nie tylko okazja do rywalizacji z najlepszymi, ale także możliwość wymiany doświadczeń i poznawania nowych technik grillowania i wędzenia. Udział w międzynarodowych zawodach jest dowodem na to, że polska sztuka grillowania i wędzenia jest doceniana na całym świecie. Jesteśmy dumni, że możemy reprezentować nasz kraj na tak prestiżowych imprezach i pokazać, jak smaczne potrawy można przygotowywać na urządzeniach takich jak grill na przyczepie.
Wszystkie nagrody i wyróżnienia zdobyte przez naszą drużynę są dowodem na to, że nasze produkty i usługi są doceniane nie tylko przez klientów, ale także przez ekspertów branżowych. Jesteśmy dumni z naszych osiągnięć i zawsze dążymy do tego, aby produkowane przez nas urządzenia były synonimem najwyższej jakości.