Grillowanie to coś więcej, niż pieczenie mięsa nad ogniem – to prawdziwa sztuka, która wymaga nie tylko odpowiednich umiejętności i wiedzy, ale też odpowiedniego sprzętu. Profesjonalne grille Smoker to urządzenia, które posiadają wszystko, czego potrzebujesz, by urzeczywistnić Twoje kulinarne pomysły.
Czym charakteryzują profesjonalne grille Smoker?
Grillo-wędzarnie Smoker znacznie wyróżniają się na tle innych, powszechnie dostępnych grilli. Główną różnicą jest charakterystyczna, liniowa konstrukcja z podziałem na oddzielne komory – palenisko, ruszt oraz komin wędzarniczy, oddzielone od siebie regulowanymi szybrami. Dzięki takiemu rozwiązaniu przygotowywanie jedzenia jest bardzo proste, wygodne i bezpieczne.
Kolejnym wyróżnikiem profesjonalnych grilli marki Smoker jest wysoka jakość materiałów. Do wykonania korpusu grilla wykorzystujemy stal kotłową o grubości do 6 mm. Dzięki temu nasz sprzęt jest nie tylko trwały i odporny na uszkodzenia, ale również posiada znakomite parametry termiczne – skumulowane w korpusie ciepło umożliwia dalszą obróbkę produktów na ruszcie przez długi czas nawet po wygaszeniu żaru. Ruszty z kolei wykonujemy ze stali nierdzewnej, która doskonale radzi sobie w kontakcie z wilgocią i wytapianym tłuszczem.
Dlaczego warto postawić na grillo-wędzarnię Smoker?
Profesjonalne grille marki Smoker to doskonały wybór nie tylko dla zawodowych kucharzy oraz firm działających w branży gastronomicznej, cateringowej lub hotelarskiej. Znajdziesz wśród nich również modele do prywatnego użytku, takie jak KS-II 400 lub Prince 300 – dzięki nim z łatwością przyrządzisz zdrowe i smaczne dania, idealne na imprezę w ogrodzie.
Grillo-wędzarnia SMOKER – ekologiczne źródło temperatury
Bardzo ważnym atutem grillo-wędzarni SMOKER jest drewno – jako podstawowe (ekologiczne) źródło temperatury.
Najlepsze i najczęściej wykorzystywane to buk i olcha; dobrym drewnem jest dąb, akacja, klon cukrowy, brzoza bez kory; natomiast DOSKONAŁE jest drewno z drzew owocowych – wiśnia, śliwa, grusza, jabłoń, czereśnia itp. Stosowanie tego typu opału pozwala osiągnąć zdrowy, niezapomniany, tradycyjny smak i aromat przygotowywanych potraw.
Do wędzenia mogą być również stosowane wióry, zrębki dymowe i trociny. Specyficzny i przyjemny smak i zapach wędzonych wyrobów można uzyskać dodając do wędzenia gałązek, wiórek lub jagód jałowca- należy go jednak stosować z umiarem. Drewno daje wysoką temperaturę, trociny natomiast służą do zagęszczenia dymu.
Profesjonalny grill Smoker – inwestycja w jakość
Decydując się na profesjonalny grill Smoker, inwestujesz w jakość. Nasze grillo-wędzarnie są wykonane z najwyższej jakości materiałów, co gwarantuje ich trwałość i odporność na uszkodzenia. Dzięki wielokomorowej budowie nasze grille są niezwykle wydajne i pozwalają na przygotowanie wielu potraw jednocześnie. Co więcej, nasze urządzenia są ekologiczne – jako źródło ciepła wykorzystują drewno, co pozwala na osiągnięcie niezapomnianego, tradycyjnego smaku i aromatu potraw.
Urządzenia idealne dla każdego
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym kucharzem, czy amatorem, który uwielbia grillować w domu, profesjonalny grill Smoker to urządzenie dla Ciebie. Dla profesjonalistów oferujemy modele o dużej pojemności i wydajności. Taka wędzarnia mobilna to idealny wybór dla restauracji, firm cateringowych czy obiektów infrastruktury turystycznej. Amatorom z kolei proponujemy mniejsze modele, które doskonale sprawdzają się w domowym ogrodzie. Wszystkie nasze grillo-wędzarnie są łatwe w obsłudze. Dzięki wysokiej jakości wykonania i materiałom najwyżej klasy zapewniają wyśmienite efekty grillowania przez wiele lat.
Wielofunkcyjność profesjonalnych grillów Smoker
Profesjonalne grille marki Smoker to urządzenia wielofunkcyjne. Można na nich przygotować nie tylko tradycyjne potrawy grillowe, takie jak kiełbaski czy karkówki, ale również całe kurczaki, ryby, steki, burgery, a nawet warzywa i owoce. Dzięki temu użytkownicy mogą z powodzeniem wykorzystać je do przygotowywania różnorodnych dań, dostosowując ofertę do oczekiwań swoich gości.