Grillo- wędzarnie marki SMOKER zawodowo sprawdzają się w trakcie tak drastycznych podwyżek cen na podstawowe w gastronomii źródła energii takich jak: energia elektryczna, gaz.
Grille marki SMOKER działają w oparciu o źródło temperatury pochodzące z drewna liściastego ( patrz strona: https://smoker.com.pl/drewno-charakterystyka/)
Koszt drewna opałowego: buk, olcha – to średnia cena 340,00 pln/mp (cena po podwyżkach).
Średnie całodzienne zapotrzebowanie drewna na pracę grillo- wędzarni marki SMOKER typ: „King K 600” – to 0.07 mp = 24 pln.
30 dni pracy Smokera „King K 600” = 720,00 pln/ miesiąc!!
Maksymalny jednorazowy wsad produktów do grillo- wędzarni w procesie wędzenia wynosi – 70 kg plus powierzchnia grilla.
W ciągu godziny na „Kingu K 600” można wydać 300 porcji!! Rekord to 470 porcji!!
Na urządzeniach SMOKER można: wędzić, grillować, stosować obróbkę metodą barbecue (BBQ), gotować i smażyć.
Prowadzimy warsztaty i szkolenia z zakresu przygotowania dań z grilla i barbecue. Zapraszamy do współpracy:
lk.smoker@gmail.com ; +48 607-221-623
Kategoria: grillo- wędzarnia stacjonarna ( na kółkach)/ do prac zarobkowych/ średni biznes- tarasy restauracyjne, ogódki hotelowe, stawy rybne, zakłady i sklepy mięsne, a także- agroturystyka, domy weselne, eventy okolicznościowe.