Szkolenia i warsztaty z polską wołowiną!!

W Zespole Szkół nr 1 we Władysławowie w dniach 20-22 stycznia 2023 roku odbyły się warsztaty dla uczniów technikum i nauczycieli zawodu z zakresu zdrowego przygotowywania potraw grill i barbecue. Szkolenie było realizowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w ramach promocji polskiej wołowiny.

 

producent grilli
producent grilli
producent grilli

Pomimo trwających ferii, uczniowie technikum o profilu TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH z wielkim zapałem i zainteresowaniem przystąpili do warsztatów z zakresu wołowiny. Dzięki trzydniowemu szkoleniu poznali tajniki prawidłowego „Przyrządzania potraw z grilla i bbq”, które zakończyło się egzaminem kwalifikacji zawodowej. Za sprawą Funduszu Promocji Mięsa Wołowego oraz Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP młodzież pracowała na najlepszej polskiej wołowinie. Szkolenie poprowadzili Mistrzowie Świata z Reprezentacji Polish Bbq, reprezentujący Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.   

producent grilli
producent grilli
producent grilli

Warsztaty i szkolenie było prowadzone przez utytułowaną kadrę instruktorską, która ma na swoim koncie osiągnięcia na mistrzostwach świata w grillowaniu i babercue, a także pracę w jury konkursów o zasięgu ogólnopolskim i światowym. Uczniowie i nauczyciele nauczyli się peklowania, marynowania oraz obróbki termicznej wysokiej klasy wołowiny na różnych urządzeniach typu smoker.

producent grilli
producent grilli
producent grilli
W ostatnim dniu projektu odbyła się walidacja i certyfikacja wybranych uczniów w kwalifikacji: „Przygotowanie potraw grill i barbecue” w ramach Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji. Uczniowie klasy czwartej Zespołu Szkół o profilu gastronomicznym we Władysławowie zdobyli nowy zawód rynkowy: „Kucharz grill i barbecue”, potwierdzony certyfikatem i licencją honorowaną we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Wszyscy uczestnicy otrzymali zaświadczenia potwierdzające udział w szkoleniu oraz prawo do przystąpienia do walidacji.
 
producent grilli
producent grilli
producent grilli

Warsztaty były finansowane w całości z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Kolejne szkolenia/ warsztaty promujące polskie zdrowe mięso wołowe:
3-5 luty 2023 – miejsce Drążdżewo oraz 24-26 kwiecień 2023 miejsce Sztynort.

producent grilli
producent grilli
producent grilli
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić  Formularz zgłoszenia na szkolenia Smoker oraz odesłać na podany poniżej adres mailowy.    
Zapraszamy do zapisów: mail: biuro@smoker.com.pl
Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623
 
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego – Regulamin szkoleń SRiW RP