5 najlepszych uczestników, wybranych przez Komisję Konkursową, spośród wielu nadesłanych do Nas przepisów, mogło w trakcie Jarmarku Dominikańskiego zaprezentować na żywo przed publicznością swoje danie z wołowiny na grillo-wędzarniach Smoker. Gotowe dania zostały ocenione następnie przez Jurorów wyłonionych spośród gości Jarmarku.
„5” finałowych dań zaprezentowanych podczas Wołowej Uczty u Neptuna:
- Dominik Krawczyk: Pizza w dwóch odsłonach pizza koreańska / pizza z szarpaną wołowiną
- Daniel Dzwonkowski/ Marek Markuszewski: Bavette w kąpieli brzoskwiniowej z chrupiącym tostem w akompaniamencie kolendry
- Artur Żuk/ Hubert Kaźmierczak: Bułeczka BAO z szarpaną wołowiną
- Sebastian Raulin: Rostbef wołowy podany na botwince z młodymi ziemniaczkami
- Michael Duvall: Beef brisket w całości w stylu amerykańskiego bbq
Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż Wołową ucztę u Neptuna wygrał Pan Sebastian Raulin! Drugie miejsce powędrowało do Restauracja Fregata Artur Żuk i Hubert Kazimierczak. Najniższy stopień podium trafił do Pana Dominika Krawczyka z The Taste of Fire BBQ & Pizza fusion. Podziękowania dla Mistrzowski Skład Grilla i BBQ za uczestnictwo w imprezie – Daniel Dzwonkowski oraz Marek Markuszewski.
W tym dniu mieliśmy również okazję gościć Pana Michael J. Duvall z Duvall’s Pork Pit Crew, który przyleciał specjalnie na Wołową ucztę u Neptuna prosto ze Stanów Zjednoczonych aby zaprezentować Nam techniki amerykańskiego bbq na polskim mięsie wołowym.
Prezentujemy Przepisy Dań Konkursowych Wołowej Uczty u Neptuna 2023
1. Dominik Krawczyk serwował: Pizza Fusion: Koreańska oraz z szarpaną wołowiną (Sos BBQ, Mozarella, Kimchi, Bavette Bulgogi, Sezam)