producent grilli
producent grilli

5 najlepszych uczestników, wybranych przez Komisję Konkursową, spośród wielu nadesłanych do Nas przepisów, mogło w trakcie Jarmarku Dominikańskiego zaprezentować na żywo przed publicznością swoje danie z wołowiny na grillo-wędzarniach Smoker. Gotowe dania zostały ocenione następnie przez Jurorów wyłonionych spośród gości Jarmarku.

„5” finałowych dań zaprezentowanych podczas Wołowej Uczty u Neptuna:

  1. Dominik Krawczyk: Pizza w dwóch odsłonach pizza koreańska / pizza z szarpaną wołowiną
  2. Daniel Dzwonkowski/ Marek Markuszewski: Bavette w kąpieli brzoskwiniowej z chrupiącym tostem w akompaniamencie kolendry
  1. Artur Żuk/ Hubert Kaźmierczak: Bułeczka BAO z szarpaną wołowiną
  2. Sebastian Raulin: Rostbef wołowy podany na botwince z młodymi ziemniaczkami
  3. Michael Duvall: Beef brisket w całości w stylu amerykańskiego bbq

 

Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż Wołową ucztę u Neptuna wygrał Pan Sebastian Raulin! Drugie miejsce powędrowało do Restauracja Fregata Artur Żuk i Hubert Kazimierczak. Najniższy stopień podium trafił do Pana Dominika Krawczyka z The Taste of Fire BBQ & Pizza fusion. Podziękowania dla Mistrzowski Skład Grilla i BBQ za uczestnictwo w imprezie – Daniel Dzwonkowski oraz Marek Markuszewski.

W tym dniu mieliśmy również okazję gościć Pana Michael J. Duvall z Duvall’s Pork Pit Crew, który przyleciał specjalnie na Wołową ucztę u Neptuna prosto ze Stanów Zjednoczonych aby zaprezentować Nam techniki amerykańskiego bbq na polskim mięsie wołowym.

 
Prezentujemy Przepisy Dań Konkursowych Wołowej Uczty u Neptuna 2023
 
1. Dominik Krawczyk  serwował: Pizza Fusion:  Koreańska oraz z szarpaną wołowiną (Sos BBQ, Mozarella, Kimchi, Bavette Bulgogi, Sezam)
 
producent grilli
producent grilli
producent grilli
producent grilli

2. Sebastian Raulin serwował: 
„Rostbef wołowy podany na botwince z młodymi ziemniaczkami”

Zobacz – Przepis Rostbef wołowy podany na botwince z młodymi ziemniaczkami

producent grilli
producent grilli
producent grilli
3. Artur Żuk i Hubert Kaźmierczak serwowali: „Bułeczkę BAO z szarpaną wołowiną”
producent grilli
producent grilli
producent grilli

4. Daniel Dzwonkowski i Marek Markuszewski serwowali: „Bavette w kąpieli brzoskwiniowej z chrupiącym tostem w akompaniamencie kolendry”.

Zobacz – Przepis Bavette w kąpieli brzoskwiniowej z chrupiącym tostem

producent grilli
producent grilli
producent grilli
5. Michael Duvall serwował:
„Wołowina beefbrisket w stylu amerykańskiego BBQ”
 
producent grilli
producent grilli
producent grilli

 

Gratulacje dla wygranych ekip! Podziękowania dla wszystkich obecnych i zaangażowanych w te święto polskiej wołowiny. Widzimy się za rok!