W dniach 3-5 luty 2023 w Drążdżewie, Ostrołęka – odbyły się kolejne warsztaty szkoleniowe pod okiem specjalistów – Mistrzów z dziedziny grilla i barbecue.
Szkolenie jest finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego. Dotychczasowe działania Funduszu oraz sesje warsztatowo- szkoleniowe i edukacyjne znacząco zwiększyły wiedzę uczestników na temat obróbki mięsa wołowego metodą grilla i bbq. Znacząco wpłynęło to na zwiększenie popytu na wysokiej jakości polskie mięso wołowe.
Głównym celem Naszych szkoleń jest zwiększenie wiedzy zarówno konsumentów, jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych mięsa wołowego w zrównoważonej diecie, a tym samym zwiększenie asortymentu i konsumpcji wołowiny w Polsce.
Na Naszych szkoleniach można zyskać wiedzę dotyczącą marynowania i obróbek termicznych wołowiny różnymi metodami. Zajęcia teoretyczne mocno przeplatują się z praktyką, gdzie do dyspozycji uczetników jest wysokiej klasy mięso wołowe oraz sprzęt – specjalistyczne grillo- wędzarnie – idealne do obróbki metodą bbq. . Dodatkowym atutem warsztatów i szkoleń Finansowanych z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego jest możliwość uzyskania Licencji i Certyfikatu „Kucharza grilla i barbecue”, uprawniających do podjęcia pracy zarobkowej w Polsce i Unii Europejskiej – po dodatkowo zdaniu egzaminu.
Szkolenia są skierowane do wszystkich chcących poszerzyć swoją wiedzę na temat wołowiny, zarówno osoby indywidualne, jak również przedstawicieli branży gastronomicznej i mięsnej, Restauratorów, Rolników Hodowców, Koła Gospodyń Wiejskich, Szkoły Gastronomiczne, Technika Przemysłu Spożywczego, Szkoły Rolnicze, Producentów, Przetwórców z branży mięsnej, Twórców produktu tradycyjnego i regionalnego.
Kolejne szkolenie- 24-26 kwiecień 2023 rok, Sztynort, woj. Warmińsko- mazurskie!!
Aby wziąć udział w szkoleniu – należy wypełnić formularz zgłoszeniowy: Formularz zgłoszenia na szkolenia Smoker i odesłać na podany adres mailowy: biuro@smoker.com.pl . Więcej informacji pod numerem telefonu: (+48) 607-221-623