TRENING REPREZENTACJI Polish BBQ KING® – Smoker
Warsztaty Grill & Bbq połączone z degustacją dań mistrzowskich
Zobacz Menu!! menu REPREZENTACYJNE
Zapisz się: Formularz zgłoszenia na Trening Reprezentacji Polskiego Stowarzyszenia Grilla i Bbq
Kiedy: 11 sierpnia 2023 rok
Miejsce: Restauracja Sopocki Młyn, Aleja Niepodległości 899, 81-861 Sopot
Start: godzina 9.00
Harmonogram Warsztatów:
Godzina 9.00
- rozpalenie Smokerów
- rozstawienie namiotów i stołów, zabezpieczenie stołów folią, podział stanowisk
- segregacja mięsa – kurczak, żeberko wieprzowe, łopatka/karkówka wieprzowa/mostek wołowy
- obróbka wstepna – trymowanie każdego z rodzajów mięs
- marynowanie – przygotowanie suchego „ruba”
- obróbka cieplna – podział asortymentu na poszczególne jednostki cieplne (smokery)
Godzina „Lunch” (13 – 14)
- samodzielne przygotowanie steka z wołowiny sezonowanej
- dodatki: sosy „Smoker”, ziemniak?, surówka „ColeSlaw”?
Godzina 14.00 – Po „Lunchu”
- przygotowanie „pudełek konkursowych” (natka pietruszki, sałata)
- kontrola temperatur w grillach i w mięsie (szczegółowe instrukcje w wytycznych Majkela)
- dalsza „obróbka” cieplna mięs, glazurowanie, osuszanie itp.
- przygotowanie mięs do serwisu
Godzina 17.00 – przygotowanie do serwisu
- serwis kurczaka 18
- serwis żeberek 18.30
- serwis łopatki 19.00
- serwis mostka 19.30
ZAPRASZAMY!!