producent grilli

TRENING REPREZENTACJI Polish BBQ KING® – Smoker

Warsztaty Grill & Bbq połączone z degustacją dań mistrzowskich

 

Zobacz Menu!! menu REPREZENTACYJNE

Zapisz sięFormularz zgłoszenia na Trening Reprezentacji Polskiego Stowarzyszenia Grilla i Bbq

Kiedy: 11 sierpnia 2023 rok

Miejsce: Restauracja Sopocki Młyn, Aleja Niepodległości 899, 81-861 Sopot

Start: godzina 9.00

Harmonogram Warsztatów:

Godzina 9.00

  • rozpalenie Smokerów
  • rozstawienie namiotów i stołów, zabezpieczenie stołów folią, podział stanowisk
  • segregacja mięsa – kurczak, żeberko wieprzowe, łopatka/karkówka wieprzowa/mostek wołowy
  • obróbka wstepna – trymowanie każdego z rodzajów mięs
  • marynowanie – przygotowanie suchego „ruba”
  • obróbka cieplna – podział asortymentu na poszczególne jednostki cieplne (smokery)

Godzina „Lunch” (13 – 14)

  • samodzielne przygotowanie steka z wołowiny sezonowanej
  • dodatki: sosy „Smoker”, ziemniak?, surówka „ColeSlaw”?

Godzina 14.00 – Po „Lunchu”

  • przygotowanie „pudełek konkursowych” (natka pietruszki, sałata)
  • kontrola temperatur w grillach i w mięsie (szczegółowe instrukcje w wytycznych Majkela)
  • dalsza „obróbka” cieplna mięs, glazurowanie, osuszanie itp.
  •  
  • przygotowanie mięs do serwisu

Godzina 17.00 – przygotowanie do serwisu

  • serwis kurczaka 18
  • serwis żeberek 18.30
  • serwis łopatki 19.00
  • serwis mostka 19.30

ZAPRASZAMY!!