Poza produkcją i dystrybucją urządzeń marki „SMOKER”, prowadzimy liczne aktywności  związane z obsługą tych urządzeń np. pokazy, szkolenia:

  1. Z zakresu przygotowania produktów do grillowania, do BBQ oraz wędzenia – peklowanie, marynowanie.
  2. Szkolimy również w zakresie obróbki termicznej, w szczególności wędzenia różnymi metodami – na zimno, na ciepło, na gorąco, na gorąco z podpiekaniem.
  3. Prowadzimy szkolenia w zakresie logistyki obsługi dużych imprez –czyli uczymy jak wydać dużą ilość porcji w jak najkrótszym czasie, wykorzystując minimalną niezbędną ilość osób do obsługi przy niskich kosztach.
Warsztaty i szkolenia prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę specjalistów z zakresu obróbki termicznej produktów.
 
Firma Cons- Med Sp. z o. o. wpisana jest jako Jednostka Szkoleniowa RIS z dnia 15.05.2020 r., nr ewidencyjny: 2.22/00111/2020, występująca pod nazwą „AKADEMIA GRILLA, BBQ I WĘDZENIA SMOKER”. Posiada również Certyfikat SUS 2.0 – Standard Usług Szkoleniowo- Rozwojowych Polskiej Izby Firm Szkoleniowych.
 

Dysponujemy sprzętem i urządzeniami, które pozwalają nam na obsługę dużych masowych imprez. Przeszkolona i doświadczona kadra w obsłudze urządzeń marki „smoker” jest w stanie w ciągu imprezy: 3 – 4 godzin, wydać kilka tysięcy porcji. Do obsługi masowych imprez nie potrzebujemy zasilania elektrycznego, gazu, jedynie drewno opałowe. Pozwala to na przeprowadzenie imprez w trudnym terenie np. starówki miast, plaże, łąki, las.

SMOKER posiada również swoją Reprezentację oraz Przedstawicieli, którzy zajmują się promowaniem polskich produktów: ryb, mięsa wołowego, mięsa wieprzowegi, drobiu. Poprzez udział w licznych konkursach- poznajemy i utrwalamy wiedzę dotyczącą grillowania, bbq i wędzenia. Kultywujemy i wdrażamy tradycyjne, regionalne produkty. Opracowujemy własne przepisy i receptury, które są nagradzane licznymi wyróżnieniami i nagrodami.

Reasumując „SMOKER”  to:

  1. Produkcja urządzeń.
  2. Dystrybucja urządzeń – prowadzimy dystrybucję w: Polsce, Belgii, Anglii, Holandii, Niemczech.
  3. Szkolenia z zakresu obsługi urządzeń,
  4. Szkolenia z zakresu przygotowania produktów do obróbki termicznej – peklowanie marynowanie.
  5. Szkolenie z zakresu: wędzenia i obróbki termicznej metodą bbq.
  6. Kompleksowa organizacja imprez – rocznice, imprezy integracyjne z opcją nauki wędzenia, grillowania, urodziny imieniny, poprawiny itp.
  7. Wypożyczanie sprzętu do wędzenia i grillowania z instruktorem.