Tradycyjne dania z grilla, które kochają Polacy
Choć moda na dania z grilla przybyła do Polski stosunkowo niedawno, bo dopiero w drugiej połowie lat 90-tych, to nie ulega żadnej wątpliwości, że Polacy
Grille polecane dla małych biznesów
Grillowanie nie ma w Polsce długiej tradycji, jednak i tak cieszy się ogromną popularnością. Nic dziwnego zatem, że sięgają po tę metodę również firmy działające
Wykorzystanie wędzarni w branży cateringowej
Wędzenie to znana od wieków metoda konserwowania żywności i nadawania jej dodatkowych walorów smakowych. Wykorzystywana jest ona w produkcji szerokiej gamy produktów spożywczych – mięs,
Jak zdrowo przyrządzać jedzenie na grillu?
Grillowanie cieszy się w Polsce bardzo wysoką popularnością – dla wielu osób to najlepszy sposób spędzania wolnych, letnich wieczorów w towarzystwie bliskich i przyjaciół. Jednocześnie
Jakie mięso najlepiej nadaje się na grilla?
Grillowanie to obecnie jeden z najbardziej lubianych sposób spędzania wolnych, letnich wieczór w towarzystwie rodziny oraz przyjaciół. Aby spotkanie było udane, warto przede wszystkim pomyśleć
Wykorzystanie grilla przy obsłudze imprez masowych i eventów
Choć grille pojawiły się w Polsce dopiero w latach 90-tych, to dziś już właściwie nie sposób wyobrazić sobie bez nich jakąkolwiek imprezę na świeżym powietrzu
Jakie grille wykorzystuje się w branży gastronomicznej?
Choć historia grilla, który znamy dziś zaczęła się w USA w latach 40-tych, dopiero pół wieku później moda na niego zagościła w Polsce. Dziś grill
Wykorzystanie grilla przy obsłudze imprez masowych
Choć grille pojawiły się w Polsce dopiero w latach 90-tych, to dziś już właściwie nie sposób wyobrazić sobie bez nich jakąkolwiek imprezę na świeżym powietrzu
Jakie atuty mają nowoczesne grillo-wędzarnie?
O grillowaniu często mówi się, że to „polski sport narodowy”. W tym żartobliwym stwierdzeniu jest nieco prawdy, ponieważ w okresie letnim powszechnie wybieranym sposobem spędzania
Grillowanie a barbecue – czym się różnią te pojęcia?
Grillowanie to w dzisiejszych czasach nieodłączny element polskiej kultury kulinarnej. Gdy tylko dni stają się dłuższe i cieplejsze, Polacy chętnie spotykają się w gronie rodziny