Grillo-wedzarnia –„Mac&Ivic” to absolutna nowość na naszym rynku. Jesteśmy pionierami we wdrażaniu najnowszych urządzeń do obróbki termicznej.

 „Smoker Mac&Ivic” jest urządzeniem, który proces bbq wynosi na nowy poziom. Dzięki jednostce sterującej z modułem wi-fi i ciągłym podglądzie procesu poprzez aplikacje jesteśmy spokojni i pewni że wszystkie nasze potrawy będą wyjątkowo smaczne i zdrowe. Aplikacja pozwala nam na dokonywanie zmian ustawień temperatury obróbki cieplnej, czasu, jak również daje nam możliwość zaplanowania całego procesu pieczenia z uwzględnieniem zadanych temperatur o określonej porze.

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość: 157 cm. + komin 64 cm Ø 160 mm ze stali nierdzewnej

– Głębokość: 64 cm.

– Szerokość : 84 cm

– Rozstaw kółek: 60 cm x 68 cm.

A. Grillo-wędzarnia „Mac &Ivic”  składa się z:

  • Paleniska hermetycznie zamkniętego – szt. 1
  • Komory grillowo- bbq – wędzarnicze. – szt. 2 (zamykane hermetycznie.)
  • Wanna na wodę do stosowana do obróbki termicznej- szt. 1

B. Palenisko:                                     

  • Szerokość : 70 cm.
  • Głębokość: 54 cm.
  • Blacha na popiół.

C. Komory grillowo- bbq – wędzarnicze. – 2-ie komory:

  • Ruszty do grilla: 2 komory x 2 szt.
  • ruszt ze stali nierdzewnej =4 szt. x (69 cm x 54 cm) = 1,49 m²

D. Wanna na wodę :

  • Szerokość : 64cm.
  • Głębokość : 50cm.
  • Wysokość : 6 cm.
  • Odprowadzenie wody ( Kran zewnętrzny )
  • Doprowadzenie wody pojemnik zewnętrzny z kranem regulującym dopływ wody do wanny.

E. Kije wędzarnicze : 4 szt.

F. Jednostka sterująca:

BBQ „Guru Cyber Q Cloud” z modułem wifi i możliwością podglądu (tablet, telefon) bieżącego procesu BBQ wraz z pełną regulacja i kontrolą temperatury wewnątrz urządzenia jak i samej potrawy.

!! Zestaw dwóch czujników (opcja dokupienia dwóch dodatkowych czujników). !!

Opis urządzenia: 

Konstrukcja grillo-wędzarni Mac&Ivic montowana jest w   układzie skrzyniowym przypominającym kształt (szafy). Podwójna ścianka z blach 2mm wewnętrzna oraz 1,5 mm zewnętrzna malowane proszkowo do temp. 200˚ C malowane w kolorach – czarny, czerwony i nierdzewna polerowana.

Grubość ścianki 50 mm izolowana płytą krzemową 2 x 25 mm do 1200˚ C

Wszystkie nasze urządzenia są najwyższej jakości i gwarantują przygotowanie produktów na wręcz profesjonalnym poziomie.

Jednorazowy wsad produktów do obróbki termicznej to ok. 80 kg wsadu daje to  = ok. 800 porcji – 100 g.

”Mac&Ivic” zbudowany jest z dwóch blach miedzy którymi zastosowaliśmy płytę krzemowa o grubości 5 cm. stosowaną  w temperaturach do 1 200˚ C dla stabilniejszej pracy urządzenia eliminując skoki temperatury spowodowane np. warunkami atmosferycznymi .

Najważniejszymi zaletami Smokera typu „Mac&Ivic” to:

  1. Obróbka termiczna odbywa się pod zamknięciem – bezpieczeństwo.
  2. Do obróbki termicznej używamy suchego drewna – ekologia
  3. Obróbka termiczna odbywa się poza źródłem temperatury – zdrowie.
  4. Cały proces odbywa się pod kontrolą komputera Guru – oszczędność czasu.
  5. Bardzo małe zużycie drewna, opału – palenisko zamknięte hermetycznie- ekonomia.

Kategoria: Grillo-wędzarnia stacjonarna / do prac zarobkowych/średni, duży biznes – tarasy restauracyjne, ogródki hotelowe, stawy rybne, sklepy mięsne a także – agroturystyka, domy weselne, evnty okolicznościowe, Zakłady Mięsne.

Prowadzimy warsztaty, szkolenia z zakresu: peklowania, wędzenia, obróbki termicznej w niskich temperaturach. Warunki i cena do ustalenia indywidualnie.

Dostępność: Na stanie magazynowym.

Zapytanie: wyślij adres mail : lk.smoker@gmail.com.pl  ;  tel. +48 607 221 623