Grille przydomowe
Grillowanie w Polsce zyskało popularność w latach 90-tych ubiegłego wieku, a dziś jest już niemalże tradycją. Każdego roku wraz z nastaniem cieplejszych dni, Polacy chętnie spotykają się, by w gronie rodziny lub znajomych przygotowywać i spożywać wszelkiego rodzaju pieczone mięsa. Jednocześnie rośnie świadomość, że na jakość posiłku składa się nie tylko wartość składników, ale również klasa użytego do grillowania sprzętu. Idealnie w tej roli sprawdzą się grille ogrodowe Smoker. Co wyróżnia je na tle konkurencji?
Przede wszystkim konstrukcja
Najważniejszym wyróżnikiem naszych grillo-wędzarni przydomowych jest ich charakterystyczna konstrukcja. Większość produktów z tej kategorii swoim kształtem przypomina lokomotywę z paleniskiem usytuowanym z frontu i komorą wędzarni pod postacią komina. Innym rozwiązaniem są grillo-wędzarnie z serii Wiking, wyposażone w dwie wędzarnie umieszczone symetrycznie pod bokach komory z rusztem.
Podział grilla na oddzielne komory jest kluczowy dla ich funkcjonowania. Wszystkie z nich są oddzielone za pomocą ruchomych szybrów, przeznaczonych do dokładnego kontrolowania przepływu ciepła oraz dymu. Takie rozwiązanie daje pełną kontrolę nad procesem obróbki termicznej potraw. Oddzielenie komór zapobiega również rozprzestrzenianiu się zanieczyszczeń z paleniska oraz skapywaniu roztopionego tłuszczu na gorący żar. Ważna jest również stabilność konstrukcji – wszystkie modele zostały, w tym te mobilne, zostały zaprojektowane tak, by minimalizować ryzyko ich przewrócenia.
Z czego wytwarzamy nasze grillo-wędzarnie?
Nie tylko konstrukcja, ale również użyty w produkcji grilla materiał ma wpływ na jego jakość i funkcjonalność. Korpus każdej z grillo-wędzarni Smoker wykonany jest ze specjalnej blachy kotłowej o grubości 4-6 mm. Materiał ten odznacza się właściwościami podobnymi do cegieł szamotowych – akumuluje ciepło, a następnie powoli je oddaje już po wygaśnięciu żaru w palenisku. To pozwala zapewnić wysoką stabilność temperatury wewnątrz grilla nawet w trudnych warunkach pogodowych, a także zminimalizować zużycie węgla czy opału.
Jak wykorzystać z grillo-wędzarni ogrodowej?
Grillo-wędzarnie Smoker to doskonały wybór dla każdego amatora dobrych mięs – zarówno wytrawnego kucharza, jak i osoby dopiero stawiającej swoje pierwsze kroki w przygotowywaniu jedzenia z rusztu. Przy jego pomocy przyrządzicie Państwo nie tylko aromatyczne, chrupiące kiełbaski i soczystą karkówkę, których nie może zabraknąć na żadnej imprezie w ogrodzie – dzięki zamkniętej, szczelnej konstrukcji nasze urządzenia te świetnie sprawdzą się w przygotowywaniu dań metodą barbecue, między innymi żeberek, całych kurczaków. Wędzarnia to z kolei rozwiązanie dla każdego, kto myśli o przygotowywaniu na własny użytek aromatycznych wędlin, ryb i dziczyzny.
Korzyści z dobrego grilla
Jakość i wszechstronność grillo-wędzarni przydomowych Smoker pozwala przygotować posiłki, którymi zachwycą się goście ogrodowych imprez. Przemyślana konstrukcja i klasa użytych materiałów przekłada się na wyjątkowy smak potraw i higieniczność procesu pieczenia, a także na jego ekonomiczność. Dodatkowych plusem grillo-wędzarni jest ich stylowy wygląd – matowa czerń korpusu grilla doskonale wpisze się w estetykę niemal każdego ogrodu, czyniąc z niego przyjemny dla oka element dekoracyjny.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
-
Grill wędzarnia – KS II-400
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Prince 300
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Prince 400
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Prince 500
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Queen
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Wi-King II
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Wi-King II-300
Dowiedz się więcej -
Grill wędzarnia – Wi-King II-400
Dowiedz się więcej