Grillo-wędzarnie Smoker – sprzęt grillowy
Dobrej jakości mięso to podstawa polskiej gastronomii. O walorach smakowych oraz właściwościach zdrowotnych mięsa decyduje jednak nie jedynie jego pochodzenie, ale również odpowiednia obróbka cieplna. Niezawodnym rozwiązaniem do przygotowywania nie tylko pysznych, ale również zdrowych dań mięsnych, są grillo-wędzarnie marki Smoker. Takie wyroby to prawdziwe kuchenne laboratorium dla każdego smakosza. Urządzenia te umożliwiają odpowiednie przygotowywanie różnych rodzajów mięsa, ryb i warzyw. Ponadto, grillo-wędzarnie Smoker posiadają funkcje umożliwiające regulację temperatury oraz czasu przygotowania potraw, co pozwala na dokładne dopasowanie ustawień do rodzaju zastosowanych składników, a także pozwala uzyskać optymalny smak i konsystencję. Takie urządzenia wykonane są z wysokiej jakości materiałów, co wpływa nie tylko na ich wytrzymałość przy eksploatacji, ale także na odporność na działanie warunków atmosferycznych. Dzięki temu grillo-wędzarnie Smoker to inwestycja na lata, nawet przy intensywnym użytkowaniu.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroki wybór urządzeń: od grillo-wędzarni ogrodowych, sprawdzających się w czasie spotkań w gronie rodziny i znajomych, jak i wydajnych maszyn na lawetach, przeznaczonych do obsługi imprez masowych na świeżym powietrzu.
Jak skonstruowane są nasze grillo-wędzarnie?
W produkcji wszystkich naszych grillo-wędzarni używamy wysokiej jakości blach ze stali kotłowej o grubości od 4 do 6 mm. Materiał ten charakteryzuje się nie tylko bardzo wysoką trwałością i wytrzymałością, ale również znakomitym właściwościami termicznymi. Skład stali powoduje, że szybko się ona nagrzewa i utrzymuje wysoką temperaturę jeszcze długi czas po wygaszeniu żaru w palenisku. Dzięki temu proces grillowania czy wędzenia może zachodzić bez najmniejszego problemu nawet przy niesprzyjających warunkach pogodowych – np. w czasie opadów deszczu i silnym wietrze – i przy minimalnym zużyciu opału.
Kolejną rzeczą charakterystyczną dla naszych grillo-wędzarni jest specjalny liniowy układ, który odróżnia je od tradycyjnych grilli. Palenisko nie znajduje się pod rusztem, lecz w oddzielnej komorze – generowane ciepło oraz powietrze przedostaje się do część grillowej oraz wędzarni za pomocą regulowanej śluzy. Pozwala to nie tylko bardzo precyzyjnie regulować ilość ciepła i dymu używanego do obróbki pożywienia, ale również zapobiega problematycznemu skapywaniu wytopionego w z mięsa tłuszczu na gorący żar. Dzięki temu przygotowywane jedzenie jest znacznie lepszej jakości i zdrowsze.
Wiele z naszych grillo-wędzarni przydomowych wyposażonych jest w kółka, umożliwiające łatwe przemieszczenie urządzenia z zachowaniem niezbędnej stabilności. Wśród grillo-wędzarni dla biznesu znajdują się urządzenia na lawetach, które można przewozić na dowolnych dystansach nawet przy użyciu samochodu osobowego.
Jak wybrać grillo-wędzarnie?
Grillowanie i wędzenie to techniki kulinarne, które od lat cieszą się ogromnym zainteresowaniem wśród miłośników gotowania na świeżym powietrzu. Wybór odpowiedniej grillo-wędzarni jest kluczowy, jeśli chcemy cieszyć się smakiem aromatycznych potraw. Jest on łatwiejszy gdy weźmie się pod uwagę jego typ, rozmiar, materiał wykonania, funkcjonalność oraz cenę i jakość. Smoker oferuje zarówno urządzenia dla klientów indywidualnych, jak i dla biznesu.
Grillo-wędzarnie dla biznesu gastronomicznego, powinny wyróżniać się wydajnością, trwałością, funkcjonalnością. Do tego powinny posiadać odpowiednie certyfikaty. Urządzenia dla przedsiębiorstw są przystosowane do pracy na dużą skalę, co oznacza, że są w stanie obsłużyć większą liczbę potraw jednocześnie. Dzięki temu personel może szybciej przygotować zamówienia, co przekłada się na lepszą obsługę klienta. Profesjonalne grillo-wędzarnie są wykonane z wytrzymałych i łatwo czyszczących się materiałów, takich jak stal nierdzewna. Dzięki temu urządzenia mogą służyć przez długi czas, a jednocześnie utrzymanie ich w czystości nie stanowi problemu. Grillo-wędzarnie dla biznesu często wyposażone są w specjalne funkcje, takie jak termostaty pozwalające na kontrolowanie temperatury, czy systemy sterowania dymem. Dzięki temu możliwe jest dokładne przygotowanie potraw według wymagań klienta. Profesjonalne wędzarnie z grillem posiadają wszelkie niezbędne atesty oraz gwarancje producenta, co jest ważne zwłaszcza w przypadku urządzeń stosowanych w branży gastronomicznej.
Dla amatorów grillowania i wędzenia dostępne są również mniejsze urządzenia, które świetnie sprawdzają się w ogrodzie czy na tarasie. Choć różnią się od profesjonalnych rozwiązań, to jednak również oferują wiele możliwości. Ich najważniejsze cechy to: rozmiar, desing, łatwa obsługa i cena. Grillo-wędzarnie domowe są zwykle mniejsze niż te profesjonalne, dzięki czemu łatwiej jest znaleźć dla nich miejsce na posesji. Urządzenia dla amatorów są przystosowane tak, aby korzystanie z nich było proste nawet dla osób, które nie mają doświadczenia w grillowaniu czy wędzeniu. Zwykle posiadają także prostszy system kontroli temperatury oraz dymu. Grillo-wędzarnie dla użytku prywatnego są dostępne w różnych przedziałach cenowych, dzięki czemu każdy miłośnik tego rodzaju kulinarnych doświadczeń może sobie na takie urządzenie pozwolić. W przypadku grillo-wędzarni domowych producenci często stawiają na atrakcyjny wygląd, który będzie pasował do ogrodu czy tarasu. Dlatego dostępne są różne modele, wykonane z różnych materiałów i w różnych kształtach.
Dlaczego warto wybrać grillo-wędzarnie Smoker?
Jesteśmy uznanym w Polsce i za granicą producentem urządzeń do grillowania i wędzenia, zarówno amatorskiego, jak i profesjonalnego. Dowodem wysokiej jakości naszych produktów są liczne nagrody i wyróżnienia, zdobywane na targach i imprezach związanych z branżą grillowania i BBQ.
Wybierając nasz produkt wybieracie Państwo:
- zdrową i smaczną kuchnię – specjalna konstrukcja grillo-wędzarni pozwala przygotowywać mięsa, ryby, drób i warzywa, które zachwycają smakiem i są zdrowsze, niż smażone na zwykłym ruszcie,
- wieloletnią trwałość – dzięki wykorzystaniu solidnych materiałów, nasze grillo-wędzarnie są w stanie zachować pełną sprawność przez wiele lat od dnia zakupu. Są świetną inwestycją dla firm, a także miłośników grillowania w ogródku;
- wielofunkcyjność – grille świetnie sprawdzą się zarówno w przygotowywaniu tradycyjnych kiełbasek, jak i dań BBQ, na przykład całych kurczaków, żeberek, steków.
- wysoką wydajność – zdolność do akumulowania ciepła sprawia, że nasze grillo-wędzarnie są w stanie świetnie pracować nawet przy bardzo niewielkim zużyciu opału, co przekłada się na obniżenie kosztów.
Przy tym wszystkim grillo-wędzarnia z czarnej blachy to stylowa ozdoba każdego ogrodu.
Wyświetlanie 1–16 z 34 wyników
-
Grill smoker – King
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – King K-600
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – KS II – 500
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Mac & Ivic
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Prince 300
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Prince 400
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Prince 500
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Queen
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Smoker 600
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Smoker I
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Smoker II-500
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Smoker II-700
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Smoker W I-500
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Wi-King II
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Wi-King II-300
Dowiedz się więcej -
Grill smoker – Wi-King II-400
Dowiedz się więcej